Valitse sivu

Yhdistyksen kirjanpito

Yhdistyksellä on lakisääteinen velvollisuus hoitaa kirjanpito. Lisäksi yhdityksen taloushallintoon liittyy paljon osa-alueita, jotka vaikuttavat suoraan tai epäsuorasti siihen, millaiselta toiminta näyttää jäsenistön ja sidosryhmien suuntaan. Taloushallinto vaatii kuitenkin aikaa ja osaamista, jota yhdistyksessä ei välttämättä ole. Aallon Group auttaa yhdistyksiä kirjanpidossa, talousprosessien kehittämisessä ja ylipäänsä yhdistyksen taloushallinnon järjestämiseksi sujuvaksi kokonaisuudeksi.

Pyydä tarjousOpas: näin tunnistat hyvän kumppanin

Yhdistyksen taloushallinto kannattaa järjestää kunnolla

Yhdistyksen kirjanpito tai taloushallinnon järjestäminen on harvoin yhdistyksen aktiivien lempipuuhaa. Hallituksella on kuitenkin lakisääteinen vastuu järjestää taloushallinto asianmukaisesti. Usein taloushallinto kannattaa ulkoistaa juuri siksi, että yhdistyksessä voidaan keskittyä ydintoimintaan ja pitää sitä kautta tekeminen mielekkäänä ja sujuvana.

Räätälöimme palvelun yhdistyksenne tarpeiden mukaan

Erilaisilla yhdistyksillä on erilaiset tarpeet niin kirjanpidon kuin muidenkin talousasioiden hoidon suhteen. Tästä syystä aloitamme yhteistyön haastattelemalla jo tarjousvaiheessa yhdistyksenne vastuuhenkilöitä siitä, miten haluatte talousasiat järjestää.

Tavallisesti yhdistykset hyötyvät siitä, että pelkän kirjanpidon lisäksi asiantuntija auttaa esim. budjetoinnissa, budjettien seurannassa, talouden prosessien järkevöittämisessä ja neuvoo tarvittaessa hallitusta kädestä pitäen. Monipuolinen tuki mahdollistaa sen, että yhdistyksen avainhenkilöt voivat keskittyä ydintoimintaan. Lisäksi talousasiat pysyvät paremmin näpeissä ja ylimääräiset virheet ja riskit vältetään.

Aallon Groupin tavoite yhdistysten kirjanpidon ja taloushallinnon kumppanina on aina se, että yhdistyksen talousasiat ovat hyvällä tolalla eivätkä kuormita ketään liiaksi. Silloin toiminnan pyörittäminen on tavallisesti mielekkäintä.

Tarjoamme yhdistyksen kirjanpitoon mm. seuraavaa:

  • Yhdistyksesi toimintaan perehtynyt, tuttu kirjanpitäjä apunasi.
  • Yhdistyksen kuukausittainen kirjanpito.
  • Budjetointi ja budjettiseurannan työkalut.
  • Veroilmoitukset.
  • Avustusten raportointiin tarvittavat taloustiedot ja -raportit.
  • Tilinpäätökset.
  • Hallituksen käyttöön tarkoitetut graafiset raportit.
  • Kirjanpitoaineiston arkistointi sähköisesti.
  • Integraatiomahdollisuudet yhdistyksen omiin järjestelmiin.

Anna yhdistyksen kirjanpito asiantuntijoidemme hoidettavaksi. Meistä saat luotettavan kumppanin niin arjen asioiden hoitamiseen kuin vaativien kysymysten selvittämiseenkin.

Pidämme huolta yhdistyksen kirjanpidon lisäksi siitä, että toimintaan liittyvät talousasiat kehittyvät sujuvammaksi

Ymmärrämme yhdistyksesi toimintaa

Yhdistyksen toiminta eroaa myös taloushallinnon osalta merkittävästi yritystoiminnasta. Tämän vuoksi me Aallon Groupilla haluamme ymmärtää yhdistyksenne toimintaa ja sovittaa palvelumme tarpeisiinne. Yhteistyömme sujuvuuden varmistaa aina nimetty yhteyshenkilö, joka tuntee toimintanne.

Luotettava kirjanpidon kumppani

Kirjanpidon hoitaminen on palveluidemme ydin, jonka ympärille kasaamme yhdistyksellenne sopivan kattauksen asiantuntemusta. Kaikki lähtee kuitenkin siitä, että autamme pitämään taloushallinnon asiat lain ja asetusten määrittämällä tavalla kunnossa – aina joustavasti ja luotettavasti.

Avustukset, raportoinnit ja muu byrokratia

Yhdistystoimintaan liittyy usein avustuksia, hankkeita ja niihin erinäisiä budjetteja ja raportointeja. Asiantuntijamme auttavat pitämään huolta siitä, että luvut ovat ojennuksessa niin haku- kuin maksatus- ja raportointivaiheessa. Autamme myös proaktiivisesti pitämään huolta siitä, että asiat toteutuvat suunnitelman mukaan myös talouden osalta.

Asiantunteva kirjanpitäjä auttaa ymmärtämään yhdistyksen kirjanpitoa ja tekemään oikeita päätöksiä

Tehtävämme on auttaa yhdistystänne, oli sitten kyse kirjanpidon kiemuroiden avaamisesta tai toimintanne kehittämisessä tarvittavista neuvoista. Osaamistamme kannattaa hyödyntää rohkeasti, sillä olemme olleet mukana hyvin monenlaisten yhdistysten arjessa.

Harkitsetko taloushallinnon  ulkoistamista? Lue oppaasta, mitä kumppania valitessa kannattaa huomioida!

Luotettava tilitoimisto on yksi yrittäjän tärkeimmistä kumppaneista. Lataa opas, jossa kerromme, mistä tunnistat toimivan taloushallinnon kumppanuuden.

Niin ensimmäistä tilitoimistoa kuin uutta taloushallinnon kumppania etsiessä on tärkeää löytää itselleen sopiva kumppani.

Tämä opas on tarkoitettu kaikille yrittäjille ja liike-elämän toimijoille tueksi taloushallinnon kumppanin valintaan.

Opas tilitoimistokumppanin valintaan

Artikkeleita taloushallinnosta

Miksi yrittäjän on hyvä ymmärtää kirjanpitoa tehdäkseen menestyvää liiketoimintaa?

Miksi yrittäjän on hyvä ymmärtää kirjanpitoa tehdäkseen menestyvää liiketoimintaa?

Talouden ymmärtämisellä on yrityksen johtamisen ja menestyksen luomisen näkökulmasta valtava merkitys. Erityisesti yritystoiminnan kasvaessa ja ... Lue koko juttu»

Yrityksen tilinpäätös lähestyy – mitä voi ja kannattaa vielä tehdä?

Yrityksen tilinpäätös lähestyy – mitä voi ja kannattaa vielä tehdä?

Loppuvuosi tarkoittaa monesti yritykselle tilinpäätöksen lähestymistä. Mitä käytännön asioita on muistettava hoitaa ennen tilinpäätöstä, milloin ... Lue koko juttu»

Milloin kirjanpito on järkevää ulkoistaa?

Milloin kirjanpito on järkevää ulkoistaa?

Kannattaako kirjanpidon ulkoistaminen, ja jos niin milloin se on hyvä tehdä? Monissa tilanteissa taloushallinnon ulkoistaminen tuo yritykselle ... Lue koko juttu»

Onko kirjanpito pakollinen paha?

Onko kirjanpito pakollinen paha?

Kirjanpitäjä huutelee taas puuttuvien kuittien ja tositteiden perään, ja verottajakin vie omansa päältä. Lainsäätäjä kaikessa viisaudessaan on ... Lue koko juttu»

Haluatko keskustella yhdistyksen kirjanpidosta asiantuntijamme kanssa?

Asiantuntijamme ovat aina valmiina neuvomaan ja vastaamaan kirjanpitoon ja sähköisiin järjestelmäratkaisuihimme liittyviin kysymyksiisi. Ota rohkeasti yhteyttä, niin selvitetään yhdessä minkälainen taloushallinnon kokonaisuus sopisi juuri Sinulle.