Valitse sivu

Sähköinen laskutusohjelma

Laskuttaminen on mahdollisesti yksi organisaation tärkeimmistä ja työllistävimmistä yksittäisistä taloushallintoon liittyvistä toiminnoista. Parhaimmillaan laskuttaminen on silloin kun organisaatiolla on käytettävissään helppokäyttöinen ja tehokas sähköinen laskutusohjelma. Hyvän laskutusohjelman avulla myynti saadaan nopeasti ja tehokkaasti kerryttämään yrityksen kassaa.

Pyydä tarjousAallon Portti demo

Mitä on sähköinen laskuttaminen ja mikä on verkkolasku?

Laskuttamisen pitäisi lähtökohtaisesti olla yrittäjälle yksi projektin mieluisimmista vaiheista. Liian työllistävä, vaikeakäyttöinen tai monimutkainen laskutusprosessi tai -järjestelmä imee kuitenkin helposti ilon tekemisestä. Modernilla ja helppokäyttöisellä sähköisellä laskutusohjelmalla laskuttaminen sujuu nopeasti ja aikaa jää muullekin. Nykyaikaiset modernit laskutusohjelmat suosivat laskujen toimittamista standardoituina verkkolaskuina, joiden määrämuotoisuus mahdollistaa niiden tehokkaan digitaalisen käsittelyn myös laskun vastaanottajalle.

Tehokas sähköinen laskutusohjelma on yksi yrittäjän tärkeimmistä työkaluista. Hyvällä sähköisellä laskutusohjelmalla laskutusprosessi ja siihen liittyvät rutiinit hoituvat sujuvasti ja nopeasti. Nykyaikaisia sähköisen laskutuksen järjestelmiä voidaan tyypillisesti käyttää verkon yli ajasta ja paikasta riippumatta. 

Aallon Portin Laskutus on monipuolinen verkossa käytettävä sähköinen laskutusohjelma vaativaan tarpeeseen

Aallon Portin Laskutus on suunniteltu käyttäjä edellä ja laskuttajan tarpeet mielessä. Palvelun helppokäyttöisen ja selkeän kuoren alta löytyy monipuolinen laskutusohjelma, joka palvelee vaativammankin laskuttajan tarpeita. Aallon Portin Laskutuksella lähetät kädenkäänteessa verkkolaskut, sähköpostilaskut, kuluttajien e-laskut tai jopa perinteiset paperilaskut. Järjestelmä tukee kotimaista ja Eurooppalaista verkkolaskustandardia.

Aallon Portin Laskutus:

  • On monipuolinen ja silti helppokäyttöinen sähköinen laskutusohjelma.
  • Tarjoaa käyttöösi tehokkaan tavan luoda ja lähettää laskuja.
  • Toimittaa laskut asiakkaillesi verkkolaskuina, sähköpostitse, perinteisinä paperilaskuina tai kuluttajien e-laskuina.
  • Sisältää näppärät asiakas- ja tuoterekisterit sekä vaihtoehtoiset tuotehinnastot eri asiakasryhmillesi.
  • On mobiiliystävällinen laskutusohjelma- laskuta missä vain ja milloin vain.

Tilitoimistoni palvelee sähköisesti

Aallon Groupilla on panostettu digitaaliseen asiointiin, joka tehostaa ja helpottaa arkea. Sähköisen taloushallinnon järjestelmä Aallon Portti on sujuvoittanut prosesseja entisestään.

Talouspalveluiden johtaja
Mikael Strann, Retta Services Oy

Aallon Portin Laskutus on nopea ja monipuolinen sähköinen laskutusohjelma, joka palauttaa ilon laskutukseen.

Aallon Portin Laskutukseen kehitetyt toiminnallisuudet tekevät laskuttamisesta tehokasta ja juuri niin monipuolista kuin haluat. Asiakasrekisterit, tuoterekisterit, hinnastot, monitasoiset ryhmittelytoiminnot ja laskutusasetukset ovat muutamia esimerkkejä toiminnoista, joilla laskutus ratkaisee vaativankin laskuttajan tarpeet. Jos taas haluat päästä helpolla, tekevät oletusasetuksemme laskutuksesta puolestaan äärimmäisen yksinkertaista.

Lähetä laskut verkkolaskuina, kuluttajan e-laskuina, sähköpostitse tai jopa paperilla

Aallon Portin Laskutus tarjoaa käyttöösi monipuoliset laskunlähetystavat perinteisestä paperilaskusta nykyaikaiseen verkkolaskuun. Palveluumme sisältyy verkkolaskuoperaattorin kanssa tehty sopimus, joka mahdollistaa Aallon Portissa laadittujen laskujen lähettämisen asiakkaillesi verkkolaskuina. Järjestelmästä lähetät myös helposti sähköposti- tai paperilaskut niille asiakkaillesi, joilla ei ole vielä käytössään verkkolaskuja. Kuluttajapuolella tuemme e-laskuja, jolloin kuluttaja-asiakkaasi voi itse halutessaan tilata hänelle lähetettävät laskut e-laskuina suoraan omaan verkkopankkiinsa.

Toistuvaislaskuilla automatisoit jatkuvan laskutuksen

Aiheuttavatko kuukausitilaukset ja muu jatkuvasti toistuvat laskut päänvaivaa? Unohda toistuvan rutiinilaskutuksen vaiva. Aallon Portin toistuvaislaskuilla automatisoit rutiinilaskutuksesi täysin. Luo lasku, jolle haluat asettaa toistuvuuden ja määritä sen jälkeen helposti toistuvaislaskulla näytettävä laskutuskausi, laskujen lähetyksen tiheys ja voimassaoloaika sekä muut toistuvaisasetukset ja kytke päälle. Laskutusjärjestelmä generoi ja lähettää laskut asetustesi mukaisesti aina määräpäivänä.

Asiakas- ja tuoterekisterit tekevät laskutuksesta nopeaa ja selkeää

Aallon Portin Laskutus tarjoaa sinulle näppärän asiakasrekisterin ja tuoterekisterin. Millä tavalla asiakas haluaa vastaanottaa laskunsa, mitä hinnastoa hänen kohdalla käytetään? Entä mitä maksuehtoa ja ALV-käytäntöä asiakkaan kohdalla tulee soveltaa? Nämä ja ja monet muut tiedot tallennat näppärästi asiakasrekisteriin. Uuudet asiakkaat ja tuotteet perustat helposti yksitellen tai tuomalla valmiit asiakas- ja tuoterekisterisi laskutusohjelmaan kätevällä Excel-tuonnilla.

Asiakkaiden, tuotteiden ja laskujen monipuolinen ryhmittely auttaa sinua organisoimaan laskutuksen haluamallasi tavalla

Järjestele ja organisoi laskutuksesi haluamallasi tavalla. Luomiasi lasku-, asiakas- ja tuoterymiä voidaan hyödyntää ympäri Aallon Portin Laskutusta useita muita toimintoja käyttäessä. Hyödynnä ryhmiä muun muassa massalaskutuksessa, myyntiraporttien rajaamisessa ja laskuarkiston selailussa. Ryhmittely on toiminto, joka auttaa ennen kaikkea sinua jäsentelemään organisaatiosi tietoa toivomallanne tavalla.

Asiakaskohtaiset hinnastot tekevät eri alennusryhmien hinnoittelun hallinnasta helppoa

Eläkeläishinnat, opiskelija-alennukset, kumppanihinnat, sopimushinnat ja muut. Kuulostaako tutulta? Aallon Portin laskutus antaa sinulle mahdollisuuden luoda erillishinnastot, jotka voit valita käyttöön itse määrittelemillesi asiakkaille. Luomillasi laskulla sovelletaan aina kullekin asiakkaalle valitsemaasi hinnastoa.

Laskuarkistosta näet yhdellä silmäyksellä lähettämäsi laskut ja niiden tilan

Onko viikko sitten lähettämäsi lasku jo maksettu? Entä kuinka monta laskua lähetit viime vuonna sille tietylle asiakkaalle ja mikä olikaan sen toukokuulla laskutetun lisätyön määrä? Laskuarkistoon tallentuu koko organisaatiosi lähettämien myyntilaskujen historia. Arkistosta seuraat myös lähettämiesi laskujen maksutilannetta ja pysyt kärryillä niiden eräpäivien lähestymisestä. Laskuarkiston hakutoiminnoilla löydät helposti haluamasi yksittäiset laskut ja kopioit esimerkiksi aikaisemmin lähettämäsi laskut uusien laskujen pohjiksi.

Massalaskutuksella hoidat tehokkaasti kerralla suuremmatkin laskumäärät

Kun sinulla on tarve toimittaa suuri määrä keskenään samankaltaisia laskuja suurelle vastaanottajajoukolle, on Aallon Portin massalaskutus sinua varten. Toiminto palvelee erinomaisen hyvin esimerkiksi erilaisten jäsenmaksujen ja laajalle joukolle toimitettavien määrämuotoisten toimitusten tai palveluiden laskuttamiseen. Massalaskut syntyvät nopeasti ja helposti. Luot vain ensin laskuilla käytettävän rungon tuotteineen ja muine sisältöineen, valitset asiakasryhmän, jonka jäsenille lasku toimitetaan ja lähetät. Laskutusjärjestelmä luo ja toimittaa kullekin asiakkaalle tämän tietoihin ja laskun lähetysasetuksiin pohjautuvan laskuversion.

Laskulomakkeiden personointi tarjoaa Sinulle mahdollisuuden räätälöidä laskusi haluamallasi tavalla

Vaihtuiko yrityksesi logo, käytätkö eri pankkitilejä erilaisilla laskuilla, haluatko lisätä tietyille asiakkaille lähetettäville laskupohjille tekstiä tai pitäisikö sinun voida lähettää tietyt laskut eri tiedoilla tai aputoiminimellä? Aallon Portin personoitavat laskulomakkeet antavat sinun luoda useampia vaihtoehtoisia pohjia, joita käyttämällä vaikutat, laskujen ulkoasuun ja niillä näkyvään sisältöön. Toiminto on erityisen hyödyllinen esimerkiksi, kun aputoiminimesi toimittamien laskujen tulee erottua muusta laskutuksesta tai haluat vaikka eri yhteystiedot eri liiketoimintojen laskuille.

Maksumuistutusten lähettäminen ja viestien muokkaus

Maksu myöhässä? Ei hätää, Aallon Portilla lähetät maksumuistutukset yhden napin painalluksella. Entä huolestuttaako maksumuistutuksen viestin sävy? Aallon Porttiin luot erilaiset maksumuistutusten saateviestit ensimmäisille ja seuraaville muistutusviesteille. Voit aloittaa hienovaraisella muistutuksella ja koventaa viestin sävyä vähitellen, mikäli maksusuoritusta ei näy. Sovella eri muistutusviestejä eri laskulomakkeilla, jolloin voit valita millä tavoin viestit myöhästyneistä laskuista esimerkiksi eri asiakasryhmille.

Haluatko kuulla lisää?

Jätä meille Aallon Portin esittelypyyntö, niin asiantuntijamme kertovat sinulle mielellään lisää sähköisen taloushallinnon ratkaisuistamme.

Anna yrityksen kirjanpito asiantuntijoidemme hoidettavaksi ja ota sähköisen taloushallinnon liiketoiminnalliset hyödyt haltuusi. Meistä saat luotettavan kumppanin niin arjen rutiiniongelmien ratkomiseen kuin kokeneen taloushallinnon asiantuntijan osaamista vaativien kysymysten selvittämiseen.

Artikkeleita sähköisestä taloushallinnosta

Vinkit sähköisen taloushallintojärjestelmän valintaan

Vinkit sähköisen taloushallintojärjestelmän valintaan

Parhaimmillaan sähköinen taloushallinto säästää aikaa, sujuvoittaa arkea ja minimoi virheet. Markkinoilla on lukuisia erilaisia sähköisen ... Lue koko juttu»

Sähköisen taloushallinnon hyödyt – miksi sähköinen taloushallinto kannattaa?

Sähköisen taloushallinnon hyödyt – miksi sähköinen taloushallinto kannattaa?

Taloushallinnon sähköistäminen on järkevää monesta eri näkökulmasta. Parhaimmillaan sähköinen taloushallinto sujuvoittaa työtä, tuo säästöä ... Lue koko juttu»

Mitä on sähköinen taloushallinto?

Mitä on sähköinen taloushallinto?

Sähköinen taloushallinto on nykypäivää, mutta mitä se käytännössä tarkoittaa? Pitääkö jokaisen yrityksen siirtyä sähköiseen taloushallintoon, ... Lue koko juttu»

Mitä sähköinen taloushallinto maksaa ja muut yleisimmät kysymykset

Mitä sähköinen taloushallinto maksaa ja muut yleisimmät kysymykset

Onko sähköinen taloushallinto kallista, ja kuinka arvioida siitä muodostuvat todelliset kulut? Jos siirryn sähköisiin ratkaisuihin, saanko enää ... Lue koko juttu»

Haluatko keskustella sinulle sopivimmasta sähköisen taloushallinnon ratkaisusta?

Asiantuntijamme ovat aina valmiina neuvomaan ja vastaamaan sähköiseen taloushallintoon ja taloushallinnon järjestelmiin liittyviin kysymyksiisi. Ota rohkeasti yhteyttä, niin selvitetään yhdessä minkälainen sähköisen taloushallinnon ratkaisu soveltuu sinulle parhaiten.