Valitse sivu

Sähköinen ostolaskujen käsittely

Ostolaskuja joudutaan käsittelemään kaikissa yrityksissä. Sähköinen ostolaskujen käsittely tai tuttavallisemmin ostolaskujen kierrätys tarkoittaa organisaation vastaanottamien ostolaskujen käsittelyä sähköisessä muodossa organisaation laskuntarkastajien ja hyväksyjien sekä kirjanpitäjän välillä. Mahdollisesti vielä paperilla tulleet laskut ja sähköpostilaskut saatetaan myös sähköisesti kierrätettävään muotoon. Kierrätyksen läpikäyneet hyväksytyt laskut siirtyvät kirjanpitoon, ostoreskontraan, maksatukseen ja sähköiseen tietoturvalliseen arkistoon.

Pyydä tarjousAallon Portti demo

Mitä on sähköinen ostolaskujen käsittely?

Sähköinen ostolaskujen käsittely on pähkinänkuoressa prosessi, jossa organisaation vastaanottamat ostolaskut käsitellään ja lopuksi arkistoidaan digitaalisesti. Prosessiin kuuluu laskujen vastaanottaminen, tarvittavien tarkastusten ja hyväksyntöjen kerääminen organisaation edustajilta, kirjanpidon tiliöinnit ja kulujen kohdistaminen mahdollisille sisäisen laskennan kohteille, ostoreskontrakäsittely sekä lopulta laskun maksaminen.

Sähköisessä ostolaskujen käsittelyssä kokonaisuus hoidetaan tehokkaasti hyödyntäen nykyaikaisia taloushallinnon digitaalisia työkaluja, joita voidaan nykyisin tyypillisesti käyttää verkon yli ajasta ja paikasta riippumatta.

Aallon Portti on tehokas työkalu sähköiseen ostolaskujen käsittelyyn.

Aallon Group tarjoaa käyttöösi modernit työkalut tehokkaan sähköisen ostolaskujen käsittelyn tueksi. Tutustu Aallon Portin Ostolaskut -toimintoon ja ota ensimmäinen askeleesi kohti tehokasta ja helppokäyttöistä sähköisen ostolaskujen kierrätysprosessia.

 

Aallon Portin Sähköinen ostolaskujen käsittely:

  • Vastaanota paperi-, sähköposti-, ja verkkolaskut kätevästi yhteen palveluun.
  • Tehosta ostolaskujen käsittelyprosessia.
  • Tarkasta, hyväksy ja siirrä laskusi maksuun kätevästi.
  • Liitä laskuillesi kuitit ja muut kirjanpidon tositteet helposti.
  • Muokkaa laskun käsittelyketjua lisäämällä tarpeelliset henkilöt mukaan.
  • Helppokäyttöinen järjestelmä tekee ostolaskujen kierrätyksestä nopeaa ja vaivatonta.
  • Laskuarkisto, jossa hyväksymiskiertoa koskevat lokimerkinnät ja laskujen kuvat.

Tilitoimistoni palvelee sähköisesti

Aallon Groupilla on panostettu digitaaliseen asiointiin, joka tehostaa ja helpottaa arkea. Sähköisen taloushallinnon järjestelmä Aallon Portti on sujuvoittanut prosesseja entisestään.

Talouspalveluiden johtaja
Mikael Strann, Retta Services Oy

Aallon Portin Ostolaskut modernisoi organisaatiosi sähköisen ostolaskujen käsittelyn

Sähköisen ostolaskujen käsittelyprosessin tehostamiseen kannattaa käyttää muutama hetki. Ostolaskujen käsittely on lakisääteinen taloushallintoon liittyvä prosessi, jota harva organisaatio pääsee pakoon, vaikka koko taloushallinto olisi muuten ulkoistettu. Laskut täytyy saada maksuun ja niiden sisällöntarkistusta ja hyväksyntävastuuta on hankala ulkoistaa. Tämän vuoksi on tärkeää, että käyttämääsi palveluun liittyy sovellus, joka palvelee Sinua ja pitää sinun toimintasi mahdollisimman suoraviivaisena.

Kaikkien ostolaskujen sähköinen käsittely näppärästi yhdessä paikassa

Vastaanotamme laskusi verkkolaskuina, sähköpostilaskuina tai perinteisesti paperisessa muodossa. Sähköistä ostolaskujen kierrätystä hyödyntäessä sinun ei tarvitse murehtia, missä muodossa toimittajat sinulle laskunsa lähettävät, sillä Sinulle ne ilmestyvät aina samalla tavalla järjestelmään käsiteltäväksi. Järjestelmäämme laskusi päätyvät suoraan verkkolaskuoperaattorilta, meille ohjatusta sähköpostiosoitteesta tai skannauspalvelumme kautta.

Paperilaskujen älykäs skannauspalvelu mahdollistaa paperilaskujen vastaanottamisen sähköiseen ostolaskujen käsittelyyn

Modernien verkkolaskujen lisäksi voimme vastaanottaa myös perinteiset paperiset laskut puolestasi. Tällöin skannauspalvelumme käsittelee postitse vastaanotetut laskut skannaamalla ne kuvatunnistusta ja automaatiota hyödyntävän esijärjestelmän kautta Aallon Portin sähköiseen ostolaskujen kierrätykseen sinun tarkasteltavaksi. Digitalisoinnin jälkeen meille lähetetyt alkuperäislaskut hävitetään tietoturvallisesti.

Sähköisessä ostolaskujen käsittelyssä laskuja pääsee tarkastelemaan aina oikeat henkilöt

Sähköinen ostolaskujen kierrätys on tietoturvallista ja laskuja pääsee tarkastelemaan ainoastaan ne henkilöt, jotka kuhunkin kiertoon liitetään. Näin olennainen tieto on aina oikeiden henkilöiden saatavilla.

Ostolaskujen vastaanottaminen verkkolaskuina ja verkkolaskujen sähköinen käsittely on tehokasta kaikille osapuolille

Saat palvelumme osana itsellesi verkkolaskuosoitteen, johon toimittajasi voivat lähettää sinulle suunnatut ostolaskut. Verkkkolaskun saavuttua verkkolaskuosoitteeseesi, saat siitä ilmoituksen Aallon Portista. Ottaessasi palvelumme käyttöön, voimme toimittaa tiedon muuttuneista laskutusosoitteista puolestasi toimittajillesi.

Aallon Portin sähköinen ostolaskujen käsittely sisältää digitaalisen laskuarkiston

Aallon Portin Ostolaskut sisältävät sähköisen laskuarkiston, josta löydät näppärästi kaikki hyväksytyskiertosi läpikäyneet laskut kuvineen. Arkisto pitää sisällään myös laskukierrossa syntyneet lokimerkinnät tarkastajista, hyväksyjistä, kommenteista sekä muista laskun kiertoon liittyvistä olennaisista toimista. Arkistosta löydät laskujen kuvien lisäksi myös muut laskujen liitteiksi lisätyt tositteet.

Ostolaskujen sähköinen kierrätys vähentää inhimillisiä virheitä ja estää mahdollisia vääriinkäytöksiä

Ostolaskujen käsittely sähköisessä prosessissa lisää käsittelyyn automaatiota ja vähentää inhimillisten virheiden syntymistä kun tietoa ei tarvitse siirtää järjestelmien välillä käsin. Automaattiset tarkistukset maksutiedoissa ja järjestelmään tallentuva loki ehkäisee väärinkäytösten mahdollisuutta esimerkiksi erilaisten huijauslaskujen osalta.

Haluatko kuulla lisää?

Jätä meille Aallon Portin esittelypyyntö, niin asiantuntijamme kertovat sinulle mielellään lisää sähköisen taloushallinnon ratkaisuistamme.

Anna yrityksen kirjanpito asiantuntijoidemme hoidettavaksi ja ota sähköisen taloushallinnon liiketoiminnalliset hyödyt haltuusi. Meistä saat luotettavan kumppanin niin arjen rutiiniongelmien ratkomiseen kuin kokeneen taloushallinnon asiantuntijan osaamista vaativien kysymysten selvittämiseen.

Artikkeleita sähköisestä taloushallinnosta

Vinkit sähköisen taloushallintojärjestelmän valintaan

Vinkit sähköisen taloushallintojärjestelmän valintaan

Parhaimmillaan sähköinen taloushallinto säästää aikaa, sujuvoittaa arkea ja minimoi virheet. Markkinoilla on lukuisia erilaisia sähköisen ... Lue koko juttu»

Sähköisen taloushallinnon hyödyt – miksi sähköinen taloushallinto kannattaa?

Sähköisen taloushallinnon hyödyt – miksi sähköinen taloushallinto kannattaa?

Taloushallinnon sähköistäminen on järkevää monesta eri näkökulmasta. Parhaimmillaan sähköinen taloushallinto sujuvoittaa työtä, tuo säästöä ... Lue koko juttu»

Mitä on sähköinen taloushallinto?

Mitä on sähköinen taloushallinto?

Sähköinen taloushallinto on nykypäivää, mutta mitä se käytännössä tarkoittaa? Pitääkö jokaisen yrityksen siirtyä sähköiseen taloushallintoon, ... Lue koko juttu»

Mitä sähköinen taloushallinto maksaa ja muut yleisimmät kysymykset

Mitä sähköinen taloushallinto maksaa ja muut yleisimmät kysymykset

Onko sähköinen taloushallinto kallista, ja kuinka arvioida siitä muodostuvat todelliset kulut? Jos siirryn sähköisiin ratkaisuihin, saanko enää ... Lue koko juttu»

Haluatko keskustella sinulle sopivimmasta sähköisen taloushallinnon ratkaisusta?

Asiantuntijamme ovat aina valmiina neuvomaan ja vastaamaan sähköiseen taloushallintoon ja taloushallinnon järjestelmiin liittyviin kysymyksiisi. Ota rohkeasti yhteyttä, niin selvitetään yhdessä minkälainen sähköisen taloushallinnon ratkaisu soveltuu sinulle parhaiten.