Valitse sivu

Rakennusalan taloushallinto

Rakennusalan kirjanpito vaatii erityisosaamista. Rakennusalan kirjanpitäjän on hallittava kustannuspaikkoihin eli työmaihin, urakoihin ja muihin projekteihin liittyvät yksityiskohdat. Myös viranomaisraportoinnissa ja ALV-käsittelyssä on rakennusalalla omat erikoisuutensa.

Aallon rakennustoimialaan erikoistuneesta yksiköstä löydät vahvan osaamisen nimenomaan rakennusalan yritysten tilitoimisto- ja taloushallintopalveluihin. Palvelemme rakennusalan yrityksiä monipuolisesti taloushallintoon liittyvissä asioissa, kuten palkanlaskenta-, kirjanpito- sekä osto- ja myyntireskontrapalveluissa.

Pyydä tarjousOpas: Taloushallinnon digitalisointi

Olemme rakennusalaan erikoistunut taloushallinnon erikoisyksikkö

vapautamme asiakkaan ajan tuottavavan yritystoiminnan tekemiseen.

Vuosien kokemus ja syvällinen erikoistuminen rakennusalan taloushallintoon ovat luoneet meille tukevan pohjan rakennusalan taloushallintopalveluiden tuottamiseen.

Rakennusalan kirjanpito vaatii erityisosaamista. Kustannuspaikkarakenne on tarkempi kuin monilla muilla toimialoilla ja kirjanpitäjän on hallittava työmaihin, urakoihin, erilaisiin projekteihin ja arvonlisäveroon liittyvät yksityiskohdat.

Asiakkaanamme voit olla varma siitä, että yritystäsi palvelevat alaasi erikoistuneet taloushallinnon ammattilaiset. Yleisempien taloushallinnon kysymysten lisäksi asiantuntijamme löytävät ratkaisut harvinaisempiinkin rakennusalan taloushallintoa koskeviin erikoistilanteisiin.

Rakennusalan taloushallinnon erikoisosaamisemme

 • perustajaurakointi
 • oman käytön alv
 • käänteinen alv
 • osatuloutus
 • laskennalliset sosiaalikulut
 • työmaakohtainen raportointi
 • projektikohtainen raportointi
 • järjestelmäosaaminen
 • kumppaniverkostot

Hallitsemme alan tunnetuimpien toiminnanohjausjärjestelmien sisältämät taloushallinnon työkalut, joita voimme hyödyntää asiakkaan toiveiden mukaisesti taloushallinnon tuotannossa.

Mikset säästäisi omaa aikaasi ja antaisi rakennusalaan erikoistuneiden taloushallinnon asiantuntijoidemme auttaa sinua taloutesi hoidossa?

Rakennusalan taloushallintoon erikoistuneet toimialaratkaisut

Valitse sinulle sopivat palvelut tai keskita kaikki aikasi ydinliiketoimintaasi ulkoistamalla taloushallinto kokonaan osaavalle ammattilaiselle!

Vastaanotto

Palvelulaajuudesta riippumatta, yhteistyömme käynnistyy aina vastaanotolla. Kokenut vastaanottoyksikkömme takaa helpon siirtymisen asiakkaaksemme, polkaisee yhteistyön käyntiin ja valaa tukevat perusteet kestävälle kumppanuudelle.

Asiakasvastuu ja pääkirjanpito

Laadukas ja ajantasainen pääkirjanpito on hyvin hoidetun talouden ja palvelumme ydin. Tämän lisäksi tuotamme viranomaisraportoinnin ja vuosittaiset tilinpäätökset alaasi erikoistuneiden asiantuntijoiden toimesta. Tunnemme toimintasi ja toimimme tukenasi auttaen tarvittaessa monipuolisesti erilaisissa taloushallinnon kysymyksissä.

Ostolaskujen käsittely

Otamme vastaan laskut, tiliöimme ne puolestasi ja lähetämme sähköiseen kiertoon hyväksyttäväksi. Huolehdimme maksatuksesta ajallaan ja seuraamme myös maksuvalmiuttasi. Päivittäiseen tekemiseen kuuluu toki myös ajantasainen kuukausikirjanpito.

Myyntilaskutus ja saatavien hallinta

Tuotamme asiakkaalle sujuvan myynti- ja vastikelaskutuksen, vastikereskontran ja myyntisaamisten seurannan. Ajantasaisella myyntilaskutuksella varmistamme asiakkaan saatavien hallinnan, jolloin asiakas voi keskittyä omaan ydinliiketoimintaansa.

Palkanlaskenta

Huolehdimme, että vaativatkin palkanmaksusi tulee hoidettua luotettavalla ja säntillisellä EU-tietosuoja-asetuksen ja verottajan tulorekisterisäädösten mukaisella tavalla. Toimialaasi erikoistuneina osaajina tunnemme hyvin alan työehtosopimukset ja muut erityispiirteet sekä niiden vaikutukset palkanmaksuun.

Pyydä tarjous rakennusalan taloushallinnon palveluista

Laadukas ja kokonaisvaltainen taloushallinto pitää kaikki toiminnot ajantasaisesti hallinnassa, tehostaa liiketoimintaa ja mahdollistaa jatkuvan kehittymisen.

Artikkeleita rakennusalan taloushallinnosta

Arkkitehtitoimiston taloushallinnossa on ymmärrettävä projektiluontoisen kirjanpidon haasteet

Arkkitehtitoimiston taloushallinnossa on ymmärrettävä projektiluontoisen kirjanpidon haasteet

Asiantuntijayritysten, kuten arkkitehtitoimistojen toiminta on projekti- ja palveluliiketoimintaa, johon liittyy kirjanpidon näkökulmasta useita ... Lue koko juttu»

Tilitoimiston toimialakohtainen erikoistuminen tarjoaa mahdollisuuksia syvälle kumppanuussuhteelle

Tilitoimiston toimialakohtainen erikoistuminen tarjoaa mahdollisuuksia syvälle kumppanuussuhteelle

Tilitoimiston toimialakohtainen erikoistuminen on tärkeää, koska taloushallinnon näkökulmasta useilla toimialoilla on omia huomioitavia ... Lue koko juttu»

Rakennusalan yrityksen kirjanpitoa koskeva siirtymäaika päättyy: Mitä perustajaurakointia tekevien yritysten pitää huomioida tilinpäätöksessä??

Rakennusalan yrityksen kirjanpitoa koskeva siirtymäaika päättyy: Mitä perustajaurakointia tekevien yritysten pitää huomioida tilinpäätöksessä??

Rakennusalan yrityksen kirjanpitoon ja tilinpäätökseen liittyy paljon yksityiskohtia ja muuttuvia säädöksiä ja suosituksia, joiden osaaminen ... Lue koko juttu»

Näin saat taloushallinnon digitalisoinnin onnistumaan rakennusalalla

Näin saat taloushallinnon digitalisoinnin onnistumaan rakennusalalla

Rakennuslaan digitaalinen taloushallinto on nykyaikaa. Kun rakennusyritys siirtyy hyödyntämään digitaalista taloushallintoa, muutos on ... Lue koko juttu»

Opas: Taloushallinnon digitalisointi rakennusalalla

Digitaalisen taloushallinnon tavoitteena on tehdä prosesseista mahdollisimman sujuvia, tehokkaita ja tarkoituksenmukaisia. Näin taloushallinto pystyy tarjoamaan paremmat työkalut yrityksen toiminnan kehittämiseen.

 

Tässä ilmaisessa oppaassa kerromme mitä hyötyä digitaalisesta taloushallinnosta on rakennusyrityksille ja mitä siihen siirtyminen vaatii.

Opas sisältää seuraavat luvut:

 •  5 syytä digitalisoida rakennusyrityksen taloushallinto
 •  Digitaaliseen taloushallintoon siirtymisen vaatimukset
 •  Digitaaliseen taloushallintoon siirtyjän muistilista

”Tilitoimistoni kanssa toimiminen on helppoa ja vaivatonta. Yhteydenpito heidän kanssaan käy jouhevasti, ja haasteisiin pyritään löytämään ratkaisut yhdessä. Aallon Groupilta löytyy myös käyttämämme ohjelmiston osaajia, joten tarpeen tullen he voivat neuvoa talouden lisäksi myös projektinhallinnassa.”

Tuomo Tennillä
Rakennus Numera Oy