Valitse sivu

Helppo budjetti – budjetoinnin työkalu ja ammattilaisen neuvonta yhdessä

Budjetointi ja tulevan ennakointi ovat tärkeitä peruspilareita liiketoiminnalle, ne ohjaavat yritystä oikeaan suuntaan. Vaikka ajatuksena budjetointi voi aiheuttaa harmaita hiuksia, sen ei suinkaan tarvitse olla vaikeaa. Helppo budjetti on tuote- ja palvelukokonaisuus, joka auttaa tekemään taloudellisesti perusteltuja päätöksiä, keskittämään rajalliset resurssit oikein ja ohjaa toimintaa kohti tavoitteitasi.

Pyydä tarjous

Budjetointi on helppoa kätevällä työkalulla ja asiantuntijan jatkuvalla tuella

Jokaisen yrityksen olisi tärkeää budjetoida, seurata talouden kehitystä ja suunnitella tulevaa, tavalla tai toisella. Jos yritystä johdetaan vain historiaan pohjautuvan tiedon perusteella tai tuntumalla, ei käsitys yrityksen tilanteesta ja tulevaisuuden suunnasta välttämättä ole realistinen – näkyvyys yrityksen talouskehitykseen puuttuu. Voi olla, että tavoitteena on kasvu, mutta sen muuttaminen konkretiaksi ei onnistu.

Budjetti ei ole virallinen määrämuotoinen dokumentti eikä budjetointiin ei ole yhtä ainoaa oikeaa tapaa, mutta hyvät työkalut ja ohjelmistot voivat tehdä siitä sujuvampaa sekä varmempaa. Jos budjetti laaditaan manuaalisesti esimerkiksi Excel-taulukkoon, voi vertailu toteumiin olla hidasta ja virhealtista. Hyvä budjetoinnin työkalu ja systemaattinen tekeminen tuovat ennustettavuuteen luotettavuutta. Parhaimmillaan budjetti ja jatkuva seuranta ohjaavat toimintaa, ja auttavat tekemään järkeviä ratkaisuja myös epävarmassa ja muuttuvassa tilanteessa.

Helppo budjetti -palvelumme on tuotekokonaisuus, joka yhdistää helppokäyttöisen budjetoinnin työkalun sekä taloushallinnon ammattilaisen tuen ja neuvonnan. Kätevä työkalu tuo kirjanpidossa tuotetun datan helppolukuiseen muotoon, reaaliaikaisesti. Raporteista voi helposti tutustua keskeisimpiin avainlukuihin ja porautua tarpeen mukaan aina syvemmälle siihen, mistä luvut muodostuvat ja mitä niiden taustalla on. Järjestelmä on asiakkaalle ja Aallon Groupin asiantuntijalle yhteiskäyttöinen, jolloin molemmilla on pääsy reaaliaikaiseen dataan. Budjetti ja tavoitteet laaditaan yhteistyössä asiakkaan ja Aallon Groupin asiantuntijan kanssa. Helppo budjetti -tuotekokonaisuus käsittää myös kuukausittaisen palaverin, jossa käydään läpi senhetkinen tilanne ja peilataan toteumaa tavoitteisiin sekä päivitetään tarvittaessa ennusteita. Näin budjetoinnista ja toteutumien seurannasta tulee säännöllistä, ja saat tueksi taloushallinnon asiantuntijan sekä sparrauskumppanin. Helppo budjetti -palvelu tarjoaa budjetointiin valmiiksi mietityt prosessit, selkeän työkalun ja taloushallinnon ammattilaisen jatkuvan avun.

Miksi Helppo budjetti -palvelu?

  • Saat paremman näkyvyyden yrityksen talouskehitykseen ja voit tarvittaessa korjata kurssia
  • Voit seurata tavoitteiden toteutumista ja yrityksen talouden ennustetta reaaliaikaisesti
  • Helppokäyttöinen järjestelmä on automatisoitu ja liitetty kirjanpitoon – virheet vähenevät ja aikaa säästyy
  • Asiantuntija auttaa sinua tekemään taloudellisesti perusteltuja päätöksiä
  • Tavoitteet ja ennusteet laaditaan yhteistyössä taloushallinnon asiantuntijan kanssa ja säännöllistä seurantaa tehdään yhdessä – saat jatkuvan tuen, avun ja sparrauskumppanin!

Säännöllinen budjetointi ja yrityksen tilanteen seuranta ohjaavat tekemään järkeviä ratkaisuja tulevaan. Helppo budjetti -palvelu on paitsi helppokäyttöinen työkalu, myös taloushallinnon ammattilaisen jatkuva tuki ja apu. Ota yhteyttä, niin kerromme lisää!

Meillä sinua palvelee joukko kokeneita talouden ja yritystoiminnan asiantuntijoita – Ammattilaistemme auttavat budjetoinnissa, ennakoinnissa ja liiketoimintasi kehittämisessä!

Talouden ammattilaisina ja kumppaninasi meidän tehtävämme on varmistaa, että sinä voit keskittyä olennaisimpaan eli ydinliiketoimintaasi ja sen kehittämiseen. Me tuotamme yritystoiminnan kehittämisen tueksi valmiiksi pureksittua ja analysoitua tietoa, autamme, tuemme ja sparraamme, jotta voit tehdä parhaita mahdollisia ratkaisuja yrityksesi tulevaisuutta ajatellen.

Miksi budjetointi on tärkeää jokaiselle yritykselle?

Jotta ymmärretään, mikä yrityksen tilanne on, mitä tavoitellaan ja mihin suunta näyttäisi nyt menevän, on jokaisen yrityksen tärkeää budjetoida ja tehdä säännöllistä talouden seurantaa, tavalla tai toisella. Budjetointi ja säännöllinen seuranta auttavat ohjaamaan toimintaa ja tekemään järkeviä ratkaisuja tulevaa varten. Ennakoimalla voidaan myös tarvittaessa kääntää kurssia ajoissa. Budjetointi ja talouden seuranta tukevat riskienhallintaa, antavat paremman näkymän yrityksen talouskehitykseen ja auttavat kehittämään liiketoimintaa oikeaan suuntaan.

Miten budjetoinnista tehdään helppoa ja jatkuvaa?

Hyvä budjetoinnin työkalu tukee jatkuvaa seurantaa ja auttaa hahmottamaan yrityksen tilanteen suhteessa asetettuihin tavoitteisiin. Automatisoitu järjestelmä helpottaa seurantaa, tuo ennustettavuuteen luotettavuutta ja minimoi manuaalisten virheiden riskit. Kun talouden lukuja ja tavoitteiden toteutumista seurataan säännöllisesti ja reaaliaikaisesti, tarvittaessa voidaan reagoida tai muuttaa kurssia ajoissa. On toki tärkeää ymmärtää, mitä luvut käytännössä kertovat, sekä milloin ja miten niihin on syytä reagoida. Parhaimmillaan taloushallinnon ammattilaisen tuki auttaa ymmärtämään lukuja syvemmin ja ohjaa tekemään taloudellisesti perusteltuja päätöksiä. Kun toteumia peilataan tavoitteisiin säännöllisesti ja tarvittaessa reagoidaan ajoissa, sekä päivitetään ennusteita, voidaan hankalammistakin ajoista selvitä paremmin, kuin reagoimalla liian myöhään. Budjetointi on parhaimmillaan jatkuvaa tekemistä, joka ohjaa liiketoimintaa oikeaan suuntaan.

Harkitsetko taloushallinnon  ulkoistamista? Lue oppaasta, mitä kumppania valitessa kannattaa huomioida!

Luotettava tilitoimisto on yksi yrittäjän tärkeimmistä kumppaneista. Lataa opas, jossa kerromme, mistä tunnistat toimivan taloushallinnon kumppanuuden.

Niin ensimmäistä tilitoimistoa kuin uutta taloushallinnon kumppania etsiessä on tärkeää löytää itselleen sopiva kumppani.

Tämä opas on tarkoitettu kaikille yrittäjille ja liike-elämän toimijoille tueksi taloushallinnon kumppanin valintaan.

Opas tilitoimistokumppanin valintaan

Artikkeleita talouden johtamisesta

Mitä menestyvän yrityksen taloushallinnon vuoteen kuuluu? Tutustu asiantuntijan laatimaan vuosikelloon

Mitä menestyvän yrityksen taloushallinnon vuoteen kuuluu? Tutustu asiantuntijan laatimaan vuosikelloon

Yrityksen taloushallintoon kuuluu tyypillisesti tiettyjä teemoja ja toimia, jotka ajoitetaan yleensä joko tilikauden tai vuodenajan mukaan ... Lue koko juttu»

7 asiaa, jotka jokaisen yrityksen kannattaa tarkistaa taloudestaan loppuvuodeksi

7 asiaa, jotka jokaisen yrityksen kannattaa tarkistaa taloudestaan loppuvuodeksi

Syksyn tullen on hyvä hetki tarkastella yrityksen taloutta. Ollaanko oikealla linjalla kohti tavoitteita, joita alkuvuodesta on asetettu vai ... Lue koko juttu»

Varaudu kesälomakauteen ja varmista kassan riittävyys

Varaudu kesälomakauteen ja varmista kassan riittävyys

Kesä on useimmiten tavalla tai toisella poikkeusaikaa, yrityksen toimialasta riippumatta. Varautuminen ennakoiden kannattaa, jottei kesäaika ... Lue koko juttu»

Miksi jokaisen yrityksen kannattaa budjetoida ja ennakoida tulevaa?

Miksi jokaisen yrityksen kannattaa budjetoida ja ennakoida tulevaa?

Kun budjetointi ja talouden säännöllinen seuranta ovat rutiinia, on näkymä yrityksen talouskehitykseen selkeä. Liiketoimintaa viedään varmemmin ... Lue koko juttu»

Kaipaatko apua budjetointiin ja tavoitteiden asettamiseen?

Helppo budjetti -palvelu on paitsi helppokäyttöinen työkalu, myös palvelu ja jatkuva taloushallinnon ammattilaisen tuki. Haluatko kuulla lisää? Ota rohkeasti yhteyttä tai jätä meille yhteydenottopyyntö!