Valitse sivu

Yhtiömuodon muutos

Yhtiömuodon muutoksen tarve voi tulla eteen monenlaisissa tilanteissa, kuten liiketoiminnan kasvaessa tai omistuspohjan muuttuessa. Muutostilanteisiin liittyy monia huomioon otettavia seikkoja, kuten yritysmuodon muutoksen veroseuraamukset sekä velka- ja vastuukysymykset. Kokeneet ammattilaisemme neuvovat ja ohjaavat muuttuvassa tilanteessa räätälöidysti juuri yrityksesi tilanteen vaatimalla tavalla.
Jätä yhteydenottopyyntö

Yhtiömuodon muutokseen liittyy lukuisia huomioon otettavia seikkoja

Yhtiömuodon muutos vaatii asioiden laaja-alaista tarkastelua jo ennen muutosprosessin alkua. Hyvä suunnittelu on tärkeää ja auttaa ennakoimaan veroseuraamuksia ja löytämään verotuksellisesti edullisimmat vaihtoehdot. Koska yhtiömuodon muutos voi tulla eteen monenlaisissa tilanteissa, ei sen kanssa etenemiseen ole yhtä tiettyä kaavaa. Useimmiten muutoksessa on kuitenkin kyse yritystoiminnan laajenemisesta tai omistuspohjan muuttumisesta.

Yhtiömuodon muutostarve voi syntyä hyvin erilaisissa tilanteissa. Yrittäjä on esimerkiksi voinut aloittaa yritystoimintansa yksityisenä elinkeinonharjoittajana (toiminimi) ja liiketoiminnan kasvaessa yhtiömuodon muuttaminen osakeyhtiöksi voi tulla ajankohtaiseksi etenkin verotuksellisista syistä. Merkittävä syy yhtiömuodon muutoksille on usein myös velka- ja vastuunjakokysymykset, sillä henkilöyhtiössä yrittäjä on vastuussa yhtiön veloista koko henkilökohtaisella omaisuudellaan. Yhtiömuodon muutos saattaa olla tarkoituksenmukaisinta myös silloin, jos yritystoimintaan halutaan mukaan uusia omistajia.

Tarvittaessa autamme sinua osakassopimuksen laatimisen kanssa sekä syvempää erikoisosaamista vaativassa konsultoinnissa ja neuvonnassa esimerkiksi verotukseen, yrityshallintoon, yritysjärjestelyihin ja juridiikkaan liittyen. Olemme tukenasi koko muutosprosessin läpi ja ohjaamme sinua vaihe vaiheelta kohti onnistunutta lopputulosta.

Yhtiömuodon muutos palveluna sisältää:

  • Palaverin, jossa kartoitamme yrityksen lähtötilanteen, analysoimme yhtiömuodon muutoksen tavoitteet, sparraamme yrittäjää, käymme läpi prosessin etenemisen, ohjeistamme oikean yhtiömuodon valintaan näkemyksemme perustellen, kerromme verotusnäkökohdat ja keräämme tiedot PRH:n muutosilmoitusta varten.
  • Tarvittavien asiakirjojen laatimisen
  • Mahdollisen yhtiöjärjestyksen muuttamisen
  • Muutoksen rekisteröinnin sekä mahdollisiin selvityspyyntöihin vastaamisen

Tilitoimistoni neuvoo laajasti

Yritysjuridiikan palvelut ovat erinomainen lisä Aallon Groupin tarjoomassa. Tilitoimiston tuella olemme hoitaneet osakasjärjestelyihin sekä yritysostoon liittyviä yksityiskohtia, sopimuksia ja verotuksellisia asioita.

Kari Korpelainen
toimitusjohtaja, Perjantai Markkinointiviestintä Oy

Meillä sinua palvelee joukko kokeneita talouden, yritystoiminnan ja juridiikan asiantuntijoita Ammattilaisemme auttavat kaikissa yhtiömuodon muutokseen liittyvissä kysymyksissä!

Talouden ammattilaisina ja kumppaninasi meidän tehtävämme on huolehtia, että sinä voit keskittyä olennaisimpaan eli ydinliiketoimintaasi ja sen kehittämiseen. Yhtiömuodon muutoksessa huolehdimme, että prosessi on helppo ja sujuva, ja mietimme kanssasi, mitä verotuksellisia seuraamuksia sekä muita kirjanpidollisia asioita muutoksessa on huomioitava.

Miten valmistaudun yhtiömuodon muutokseen?

Määrittele huolellisesti yhtiömuodon muutoksen tavoitteet, nimeä vastuuhenkilöt yhtiömuodon edellyttämällä tavalla ja valitse mahdolliset prokuristit sekä edustamiseen oikeutetut henkilöt. Asiantuntijoiden apua kannattaa hyödyntää, sillä muutoksessa on lukuisia huomioon otettavia asioita, kuten veroseuraamukset sekä velka- ja vastuukysymykset. Yhtiömuodon muutos voidaan toteuttaa veroneutraalisti, kun muutos toteutetaan tasejatkuvuutta noudattaen ja mikäli yrityksen identtisyys säilyy sekä toiminnallinen jatkuvuus taataan. Saat muutokseen ja ratkaisuihin sparrausta sekä tukea. Asiantuntija myös auttaa yhtiömuodon muutokseen liittyvissä juridisissa kysymyksissä sekä henkilökohtaisessa pohdinnassa käytännön seikkojen kannalta. Huomioitavat asiat ovat riippuvaisia yhtiön tilanteesta ja siitä, mikä yhtiömuoto on kyseessä.

t

Mitä minun tulee tietää yhtiömuodon muutoksesta?

Yhtiömuodon muutos voi saada alkunsa monesta eri syystä. Hyvissä ajoin ennen muutosta on suositeltavaa perehtyä toimenpiteisiin, jotka tulee suorittaa ennen varsinaista muutosprosessia ja sen aikana. Yritysmuotoa muutettaessa on tärkeää miettiä, mitkä varallisuuserät siirretään uudelle yhtiölle ja mitkä ovat muutoksen verotukselliset seuraamukset.

Koska muutos on juridinen toimenpide, vaaditaan siihen tietyt dokumentit. Meiltä löytyy asiantuntemusta verotuksellisista seuraamuksista, huomioitavista kirjanpidollisista asioista sekä siitä, mitä pitää ottaa huomioon jo ennen kuin varsinaiseen muutosprosessiin ryhdytään.

Harkitsetko taloushallinnon  ulkoistamista? Lue oppaasta, mitä kumppania valitessa kannattaa huomioida!

Luotettava tilitoimisto on yksi yrittäjän tärkeimmistä kumppaneista. Lataa opas, jossa kerromme, mistä tunnistat toimivan taloushallinnon kumppanuuden.

Niin ensimmäistä tilitoimistoa kuin uutta taloushallinnon kumppania etsiessä on tärkeää löytää itselleen sopiva kumppani.

Tämä opas on tarkoitettu kaikille yrittäjille ja liike-elämän toimijoille tueksi taloushallinnon kumppanin valintaan.

Opas tilitoimistokumppanin valintaan

Tarkastele yhtiömuodon muutosta laajasti jo ennen prosessin alkua ja määrittele sen tavoitteet onnistuneen muutoksen saavuttamiseksi. Asiantuntijamme neuvovat kaikissa yhtiömuodon muutokseen liittyvissä kysymyksissä. Ota yhteyttä!

Artikkeleita yrittäjyydestä ja verotuksesta

Vinkit yrittäjän verosuunnitteluun: kannattaako nostaa osinkoa vai palkkaa?

Vinkit yrittäjän verosuunnitteluun: kannattaako nostaa osinkoa vai palkkaa?

Voiko yrittäjä vaikuttaa maksamiensa verojen määrään? Miten vero-optimointia voi tehdä, ja kannattaako se? ”Ylimääräistä” veroa ei ole mieluisaa ... Lue koko juttu»

Edustusta vai sittenkin markkinointia – mitä kuluja voi vähentää yrityksen verotuksessa?

Edustusta vai sittenkin markkinointia – mitä kuluja voi vähentää yrityksen verotuksessa?

Yrityksen verotuksen ymmärtäminen on yrittäjälle kannattavaa. Loppuvuodesta pikkujoulut ja erilaiset muistamiset nostattavat tilitoimiston ... Lue koko juttu»

Mitä on tilinpäätössuunnittelu ja miten tilinpäätökseen kannattaa valmistautua?

Mitä on tilinpäätössuunnittelu ja miten tilinpäätökseen kannattaa valmistautua?

Syksyllä useiden yritysten tilikausi lähestyy loppuaan, jolloin tilinpäätöksen suunnittelu ja toteutus tulevat jälleen ajankohtaiseksi. Lait ja ... Lue koko juttu»

Kasvua vai tasaista toimeentuloa? Kokenut tilitoimisto on asiakkaansa tarpeisiin mukautuva kumppani tämän tilanteesta ja tavoitteista riippumatta

Kasvua vai tasaista toimeentuloa? Kokenut tilitoimisto on asiakkaansa tarpeisiin mukautuva kumppani tämän tilanteesta ja tavoitteista riippumatta

Kaikki yrittäjät eivät unelmoi suurista kasvuaskelista, vaan tavoitteena on hyvä, tasainen toimeentulo. Suuri osa suomalaisista yrityksistä itse ... Lue koko juttu»

Haluatko keskustella yritysmuodon muutoksesta asiantuntijamme kanssa?

Asiantuntijamme ovat aina valmiina neuvomaan ja vastaamaan kaikkiin yritysmuodon muutokseen liittyviin kysymyksiisi. Ota rohkeasti yhteyttä tai jätä meille yhteydenottopyyntö, niin selvitetään, miten voimme olla sinulle avuksi!

Hidden

Section Break

Tietosuojaseloste(Pakollinen)
Tallennamme ja käsittelemme tietojasi voidaksemme palvella sinua. Tutustu tietosuojaselosteeseemme täältä.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.