Valitse sivu

Yrityksen osakassopimus

Oletko perustamassa yritystä tai ottamassa yritykseen uusia osakkaita? Ensitöiksi kannattaa laatia osakassopimus, joka toimii yhtiön toiminnan selkärankana ja muodostaa yhtiötä määrittävän kokonaisuuden yhdessä lainsäädännön sekä yhtiöjärjestyksen kanssa. Ammattilaisten laatima osakassopimus turvaa sinun ja yrityksesi edun muuttuvissa olosuhteissa – autamme sopimukseen liittyvissä kysymyksissä ja käytännön asioissa alusta loppuun!
Jätä yhteydenottopyyntö

Osakassopimuksen laatiminen on järkevää yrityksen tulevaisuuden kannalta

Osakassopimus on osakkeenomistajien välinen sopimus, joka toimii yhtiön toiminnan selkärankana. Se on järkevää tehdä uutta yritystä perustettaessa, mikäli osakkaita yhtiöön tulee enemmän kuin yksi, tai kun mukaan otetaan uusia sijoittajia tai osakkaita. Osakassopimuksen avulla turvaat oman ja yrityksesi edun muuttuvissa tilanteissa. Kun yrityksen asioista on sovittu etukäteen, vältytään ristiriitatilanteilta ja sopimuksen ääreen on helppo palata mahdollisissa epäselvyyksissä. Osakassopimuksella luot yrityksellesi hyvät lähtökohdat alusta asti.

Osakassopimuksen laatiminen kannattaa tehdä huolella, jotta sopimuksessa huomioidaan kaikki oleelliset asiat. Kokeneen ammattilaisemme avulla sopimuksen laatiminen on helppoa. Olemme avuksi tarvittaessa myös mahdollisessa yhtiöjärjestyksen muuttamisessa, johtajasopimusten laatimisessa sekä tarjoamme syvempää erikoisosaamista vaativaa konsultointia ja neuvontaa esimerkiksi verotukseen, yrityshallintoon, yritysjärjestelyihin ja juridiikkaan liittyen. Tuemme sopimuksen laatimisessa ja autamme huomioimaan kaiken olennaisen.

Osakassopimus palveluna sisältää:

  • Starttipalaverin, jossa käymme läpi yhtiön liiketoiminnan ja omistusrakenteen, kartoitamme nykytilanteen ja tulevaisuuden näkymät, jota varten osakassopimus laaditaan, sekä kerromme näkemyksemme seikoista, joista osakassopimuksella tulisi sopia
  • Osakassopimusluonnoksen laatimisen
  • Lopetuspalaverin, jossa käymme läpi sopimusluonnoksen ja muokkaamme sitä keskustelun pohjalta
  • Lopullisen sopimusversion laatimisen
  • Yhtiöjärjestyksen määräyksien huomioimisen osakassopimusta laadittaessa

Tilitoimistoni neuvoo laajasti

Yritysjuridiikan palvelut ovat erinomainen lisä Aallon Groupin tarjoomassa. Tilitoimiston tuella olemme hoitaneet osakasjärjestelyihin sekä yritysostoon liittyviä yksityiskohtia, sopimuksia ja verotuksellisia asioita.

Kari Korpelainen
toimitusjohtaja, Perjantai Markkinointiviestintä Oy

Meillä sinua palvelee joukko kokeneita talouden, yritystoiminnan ja juridiikan asiantuntijoita Ammattilaisemme auttavat kaikissa osakassopimukseen liittyvissä kysymyksissä!

Talouden ammattilaisina ja kumppaninasi meidän tehtävämme on varmistaa, että sinä voit keskittyä olennaisimpaan eli ydinliiketoimintaasi ja sen kehittämiseen. Osakassopimusta laadittaessa huolehdimme prosessin sujuvuudesta ja turvaamme sinun sekä yrityksesi edun muuttuvissa olosuhteissa.

Mikä on osakassopimus ja milloin tarvitsen sellaisen?

Osakassopimuksessa sovitaan tavanomaisesti osakkeenomistajien oikeuksista ja velvollisuuksista yhtiössä. Yhtiöjärjestykseen verrattuna osakassopimuksella voidaan sopia joustavasti ja tehokkaasti osakkeenomistajien välisistä asioista eikä osakassopimus ole julkinen, toisin kuin yhtiöjärjestys. Tyypillisiä osakassopimuksessa sovittavia asioita ovat esimerkiksi päätöksenteko yhtiökokouksessa, osingonjakopolitiikka, exit- ja myötämyyntitilanteet, työskentelyvelvoitteet sekä salassapitoa, kilpailukieltoa ja houkuttelukieltoa koskevat asiat.

Osakassopimus kannattaa laatia silloin, kun perustat yritystä tai yritykseesi tulee uusi sijoittaja tai osakas esimerkiksi rahoituskierroksen tai sukupolvenvaihdoksen myötä. Sopimuksen tehtävänä on auttaa mahdollisissa epäselvyyksissä ja ristiriitatilanteissa. Jos esimerkiksi muutostilanteessa syntyy eriäviä mielipiteitä koskien yhtiön jatkamista, ennalta luotu osakassopimus ja siihen kirjatut asiat ohjaavat päätöksentekoa.

Mitä osakassopimuksen tekeminen edellyttää minulta?

Ennen osakassopimuksen laatimista on avattava yhtiön omistusrakennetta, liiketoimintaa ja visiota. Ne olosuhteet, joihin sopimusta ollaan laatimassa, tulee avata seikkaperäisesti. Mikäli yhtiöllä on useampia osakkeenomistajia, tarvitaan heiltä kaikilta hyväksyntä laadittavalle osakassopimukselle. Tämän pohjalta laadimme sinulle osakassopimuksen, joka vastaa yrityksesi tarpeita. Ammattilaistemme laatima sopimus turvaa sinun ja yrityksesi edun muuttuvissa olosuhteissa.

Harkitsetko taloushallinnon  ulkoistamista? Lue oppaasta, mitä kumppania valitessa kannattaa huomioida!

Luotettava tilitoimisto on yksi yrittäjän tärkeimmistä kumppaneista. Lataa opas, jossa kerromme, mistä tunnistat toimivan taloushallinnon kumppanuuden.

Niin ensimmäistä tilitoimistoa kuin uutta taloushallinnon kumppania etsiessä on tärkeää löytää itselleen sopiva kumppani.

Tämä opas on tarkoitettu kaikille yrittäjille ja liike-elämän toimijoille tueksi taloushallinnon kumppanin valintaan.

Opas tilitoimistokumppanin valintaan

Osakassopimuksen solmiminen turvaa yrityksesi tulevaisuuden. Asiantuntijamme neuvovat kaikissa osakassopimukseen liittyvissä kysymyksissä. Ota yhteyttä!

Artikkeleita yrittäjyydestä ja verotuksesta

Vinkit yrittäjän verosuunnitteluun: kannattaako nostaa osinkoa vai palkkaa?

Vinkit yrittäjän verosuunnitteluun: kannattaako nostaa osinkoa vai palkkaa?

Voiko yrittäjä vaikuttaa maksamiensa verojen määrään? Miten vero-optimointia voi tehdä, ja kannattaako se? ”Ylimääräistä” veroa ei ole mieluisaa ... Lue koko juttu»

Edustusta vai sittenkin markkinointia – mitä kuluja voi vähentää yrityksen verotuksessa?

Edustusta vai sittenkin markkinointia – mitä kuluja voi vähentää yrityksen verotuksessa?

Yrityksen verotuksen ymmärtäminen on yrittäjälle kannattavaa. Loppuvuodesta pikkujoulut ja erilaiset muistamiset nostattavat tilitoimiston ... Lue koko juttu»

Mitä on tilinpäätössuunnittelu ja miten tilinpäätökseen kannattaa valmistautua?

Mitä on tilinpäätössuunnittelu ja miten tilinpäätökseen kannattaa valmistautua?

Syksyllä useiden yritysten tilikausi lähestyy loppuaan, jolloin tilinpäätöksen suunnittelu ja toteutus tulevat jälleen ajankohtaiseksi. Lait ja ... Lue koko juttu»

Kasvua vai tasaista toimeentuloa? Kokenut tilitoimisto on asiakkaansa tarpeisiin mukautuva kumppani tämän tilanteesta ja tavoitteista riippumatta

Kasvua vai tasaista toimeentuloa? Kokenut tilitoimisto on asiakkaansa tarpeisiin mukautuva kumppani tämän tilanteesta ja tavoitteista riippumatta

Kaikki yrittäjät eivät unelmoi suurista kasvuaskelista, vaan tavoitteena on hyvä, tasainen toimeentulo. Suuri osa suomalaisista yrityksistä itse ... Lue koko juttu»

Haluatko keskustella osakassopimuksesta asiantuntijamme kanssa?

Asiantuntijamme ovat aina valmiina neuvomaan ja vastaamaan kaikkiin osakassopimukseen liittyviin kysymyksiisi. Ota rohkeasti yhteyttä tai jätä meille yhteydenottopyyntö, niin selvitetään, miten voimme olla sinulle avuksi!

Hidden

Section Break

Tietosuojaseloste(Pakollinen)
Tallennamme ja käsittelemme tietojasi voidaksemme palvella sinua. Tutustu tietosuojaselosteeseemme täältä.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.