Valitse sivu

Yrityksen perustaminen

Yrityksen perustamiseen liittyy paljon hoidettavia käytännön asioita sekä monia kysymyksiä ja valintoja. Minkä yhtiömuodon valitsen, mikä on sopiva taso YEL-vakuutukselle, kuinka turvata mahdollisimman hyvät edellytykset yrityksen menestykselle ja toisaalta oma tulevaisuus? Tätä kaikkea ei tarvitse pohtia tai hoitaa yksin. Ota yhteyttä, niin mietitään yhdessä!

Jätä yhteydenottopyyntö

Taloushallinnon asiantuntija voi tukea jo yrityksen perustamisvaiheessa

Yrityksen perustaminen on usein pitkällisen harkinnan tulos ja oman unelman tavoittelemisen ensimmäinen konkreettinen askel. Yrityksen perustamiseen liittyy paitsi paljon hoidettavia käytännön asioita, myös suunnittelua ja hyvän pohjan luomista tulevalle liiketoiminnalle. Tulevan yrittäjän mielessä pyörii paljon kysymyksiä: minkä yhtiömuodon valitsen, mikä on sopiva taso YEL-vakuutukselle, onko itselle järkevää nostaa palkkaa vai osinkoa, pitääkö ilmoittautua alv-, ennakonpidätys- tai työnantajarekisteriin? Tätä kaikkea ei tarvitse käydä läpi yksin, vaan on viisasta pyytää heti suunnitteluvaiheessa apua, tukea ja näkemystä asiantuntijalta. Näin luot yritystoiminnan menestykselle ja omalle tulevaisuudelle mahdollisimman hyvät edellytykset heti alussa.

Keskustelukumppaniksi on hyvä ottaa asiantuntija, jonka kanssa voi yhdessä miettiä, millaisia vaihtoehtoja on esimerkiksi yhtiömuodon valintaan tai kuinka omaa tuloa yhtiöstä voi nostaa ja miten eri vaihtoehdot käytännössä vaikuttavat. Samalla voidaan hahmotella järkevää strategiaa tulevaisuuteen, kun vielä ei tiedetä, miten menestynyt yrityksestä tulee. Saat apua myös kaikkiin alkuvaiheessa hoidettaviin käytännönasioihin. Aloitusprosessi on helppo, eikä yrittäjän tarvitse jännittää, jääkö jotain tärkeää hoitamatta. Asiantuntija osaa ammattitaidollaan ja kokemuksellaan huomioida, mitä kaikkea kannattaa heti alkuvaiheessa hoitaa kuntoon. Tarvittaessa voit saada apua esimerkiksi osakassopimuksen laatimiseen.

Olemme tukenasi jo yritystoiminnan suunnitteluvaiheessa ja huolehdimme, että yritystoimintasi perustaminen onnistuu sujuvasti. Kokeneet ammattilaisemme ohjaavat vaihe vaiheelta oikeisiin ratkaisuihin.

Yrityksen perustaminen palveluna sisältää:

  • Starttipalaveri, jossa käydään läpi: liiketoimintasuunnitelma, laskelmat ja ajatuksenne yritystoiminnasta. Me sparraamme, haastamme ja ohjeistamme oikean yhtiömuodon valintaan, sekä käymme läpi yritysverotuksen perusteet ja keräämme tiedot perustamisilmoitusta varten.
  • Perustamisilmoituksen laatiminen
  • Yrityksen rekisteröinti kaupparekisteriin ja Verohallinnon rekistereihin sekä mahdollisiin lisäselvityspyyntöihin vastaaminen
  • Tosiasiallisten edunsaajien rekisteröinti

Tilitoimistoni neuvoo laajasti

Yritysjuridiikan palvelut ovat erinomainen lisä Aallon Groupin tarjoomassa. Tilitoimiston tuella olemme hoitaneet osakasjärjestelyihin sekä yritysostoon liittyviä yksityiskohtia, sopimuksia ja verotuksellisia asioita.

Kari Korpelainen
toimitusjohtaja, Perjantai Markkinointiviestintä Oy

Meillä sinua palvelee joukko kokeneita talouden, yritystoiminnan ja juridiikan asiantuntijoita Ammattilaisemme auttavat kaikissa yrityksen perustamiseen liittyvissä kysymyksissä!

Talouden ammattilaisina ja kumppaninasi meidän tehtävämme on huolehtia, että sinä voit keskittyä olennaisimpaan eli ydinliiketoimintaasi ja sen kehittämiseen. Yrityksen perustamisvaiheessa voimme huolehtia, että perustamisprosessi on helppo ja sujuva, ja mietimme yhdessä järkevät ratkaisut heti alkuun sekä askeleet tulevaan.

Mitä starttipalaverissa käydään läpi ja kuinka voin valmistautua?

Yrityksen perustamisvaiheessa on järkevää käyttää aikaa huolelliseen suunnitteluun, jotta liiketoiminnalle luodaan mahdollisimman hyvät edellytykset menestyä. Starttipalaverissa käymme yhdessä läpi liiketoimintasuunnitelmasi, laskelmat sekä ajatukset yritystoiminnasta yleisesti. Me sparraamme, haastamme, ohjeistamme oikean yhtiömuodon valintaan ja perustelemme näkemyksemme. Käymme läpi myös yritysverotuksen perusteet elinkeino- ja arvonlisäverotuksen näkökulmista, ja keräämme tarvittavat tiedot perustamisilmoitusta varten.

Olet varmasti tehnyt jo suunnitelmia yritystäsi varten, joten pääsemme parhaiten alkuun, kun tuot starttipalaveriin mukanasi jo tehdyt suunnitelmat. Voit tuoda mukanasi liiketoimintasuunnitelman ja alustavan budjetin, jos olet sellaiset jo laatinut. Mitään valmista ei kuitenkaan tässä kohtaa tarvitse vielä olla, vaan voimme aloittaa käymällä yhdessä läpi ajatuksesi yritystoiminnasta. Mikäli olet perustamassa osakeyhtiötä tai osuuskuntaa, tulee yrityksen hallitukseen valita 1 – 5 jäsentä. Mikäli varsinaisia jäseniä on vähemmän kuin kolme, tulee lisäksi valita vähintään yksi varajäsen. Jos hallituksessa on useita jäseniä, on sille valittava myös puheenjohtaja. Voit miettiä myös jo mahdollisen toimitusjohtajan sekä tilintarkastajien, prokuristien tai edustamiseen oikeutettujen henkilöiden valintaa, mutta voimme käydä näitä myös yhdessä läpi.

Saat apua ja tukea kaikissa yrityksen elinkaaren vaiheissa

Tarvittaessa saat asiantuntijoiltamme apua kaikissa yrityksen elinkaaren vaiheissa. Voimme auttaa esimerkiksi liiketoimintasuunnitelman ja budjettien, osakassopimuksen tai muun kuin vakiomuotoisen yhtiöjärjestyksen laatimisessa. Asiantuntijamme tarjoavat myös syvempää erikoisosaamista vaativaa konsultointia ja neuvontaa esimerkiksi verotukseen, yrityshallintoon, yritysjärjestelyihin tai juridiikkaan liittyvissä kysymyksissä. Asiantuntijoillamme on suora yhteys kirjanpitäjään ja pääsy tarvittavaan taloushallinnon dataan, jolloin sinun ei asiakkaana tarvitse huolehtia tiedonkulusta. Saat ammattilaistemme näkemyksen, tuen ja neuvot avuksesi – tilanteessa kuin tilanteessa.

Harkitsetko taloushallinnon  ulkoistamista? Lue oppaasta, mitä kumppania valitessa kannattaa huomioida!

Luotettava tilitoimisto on yksi yrittäjän tärkeimmistä kumppaneista. Lataa opas, jossa kerromme, mistä tunnistat toimivan taloushallinnon kumppanuuden.

Niin ensimmäistä tilitoimistoa kuin uutta taloushallinnon kumppania etsiessä on tärkeää löytää itselleen sopiva kumppani.

Tämä opas on tarkoitettu kaikille yrittäjille ja liike-elämän toimijoille tueksi taloushallinnon kumppanin valintaan.

Opas tilitoimistokumppanin valintaan

Luo yrityksen menestykselle hyvä pohja huolellisella suunnittelulla heti alussa. Asiantuntijamme neuvovat kaikissa yrityksen perustamiseen liittyvissä kysymyksissä. Ota yhteyttä!

Artikkeleita yrittäjyydestä ja verotuksesta

Vinkit yrittäjän verosuunnitteluun: kannattaako nostaa osinkoa vai palkkaa?

Vinkit yrittäjän verosuunnitteluun: kannattaako nostaa osinkoa vai palkkaa?

Voiko yrittäjä vaikuttaa maksamiensa verojen määrään? Miten vero-optimointia voi tehdä, ja kannattaako se? ”Ylimääräistä” veroa ei ole mieluisaa ... Lue koko juttu»

Edustusta vai sittenkin markkinointia – mitä kuluja voi vähentää yrityksen verotuksessa?

Edustusta vai sittenkin markkinointia – mitä kuluja voi vähentää yrityksen verotuksessa?

Yrityksen verotuksen ymmärtäminen on yrittäjälle kannattavaa. Loppuvuodesta pikkujoulut ja erilaiset muistamiset nostattavat tilitoimiston ... Lue koko juttu»

Mitä on tilinpäätössuunnittelu ja miten tilinpäätökseen kannattaa valmistautua?

Mitä on tilinpäätössuunnittelu ja miten tilinpäätökseen kannattaa valmistautua?

Syksyllä useiden yritysten tilikausi lähestyy loppuaan, jolloin tilinpäätöksen suunnittelu ja toteutus tulevat jälleen ajankohtaiseksi. Lait ja ... Lue koko juttu»

Kasvua vai tasaista toimeentuloa? Kokenut tilitoimisto on asiakkaansa tarpeisiin mukautuva kumppani tämän tilanteesta ja tavoitteista riippumatta

Kasvua vai tasaista toimeentuloa? Kokenut tilitoimisto on asiakkaansa tarpeisiin mukautuva kumppani tämän tilanteesta ja tavoitteista riippumatta

Kaikki yrittäjät eivät unelmoi suurista kasvuaskelista, vaan tavoitteena on hyvä, tasainen toimeentulo. Suuri osa suomalaisista yrityksistä itse ... Lue koko juttu»

Haluatko keskustella yrityksen perustamisesta asiantuntijamme kanssa?

Asiantuntijamme ovat aina valmiina neuvomaan ja vastaamaan kaikkiin yrityksen perustamiseen liittyviin kysymyksiisi. Ota rohkeasti yhteyttä tai jätä meille yhteydenottopyyntö, niin selvitetään, miten voimme olla sinulle avuksi.

Hidden

Section Break

Tietosuojaseloste(Pakollinen)
Tallennamme ja käsittelemme tietojasi voidaksemme palvella sinua. Tutustu tietosuojaselosteeseemme täältä.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.