Valitse sivu

InnoGreen: ”Tilitoimistokumppanuudessa tärkeää on hyvä tavoitettavuus, luotettavuus ja suora keskusteluyhteys”

19.01.2023 | Referenssit

InnoGreen on vuonna 2011 perustettu viherpalveluita tarjoava yritys ja alansa edelläkävijä. Yritys toi aikoinaan markkinoille Suomen ensimmäisen viherseinätuotteen ja toiminnassa panostetaan tuotteiden sekä palveluiden jatkuvaan kehittämiseen. InnoGreen tarjoaa kaikkea kasveihin, vihreyteen ja viherrakentamiseen liittyvää yrityksille sekä erilaisille yhteisöille.

”Toimintamme on hyvin pitkälti palveluliiketoimintaa ja yrityksemme tärkein pääoma on henkilöstö. Huollamme kasveja, toteutamme innovatiivisia ratkaisuja ja pidämme huolta asiakassuhteistamme”, kuvailee InnoGreenin talousjohtaja Jaakko Pesonen. Henkilöstön keskeinen rooli näkyy myös taloushallinnossa ja kulurakenteessa. Myös palkanlaskennassa on huolehdittava tarkkuudella henkilöstön asioista. Työntekijöiden palkat on hoidettava aina ajallaan ja oikein laskettuna.

”Meillä työskentelee noin 40 henkilöä, mikä on melko paljon kokoisessamme yrityksessä. Kulurakenteemme onkin hyvin henkilöstöpainotteinen ja koko liiketoimintamme kannalta keskeisessä roolissa on henkilöstö”, Pesonen kertoo.

Kuvassa InnoGreenin yrittäjät Mikko Sonninen (vas.), Jaakko Pesonen ja Oula Harjula (kuva: Jaana Tihtonen)

Kuvassa InnoGreenin yrittäjät Mikko Sonninen (vas.), Jaakko Pesonen ja Oula Harjula. Kuva: Jaana Tihtonen

 

Hyvä ja suora keskusteluyhteys tilitoimiston kanssa

Taloushallinnon arki rullaa InnoGreenillä tiiviissä yhteistyössä Aallon Groupin ammattilaisten kanssa. ”Käymme kuukausittain läpi kuluneen kuukauden taloutta ja näkymiä tulevaan yhdessä Aallon Groupin asiantuntijoiden kanssa. Talouspalavereissa on meiltä InnoGreeniltä mukana lisäkseni henkilöstöpäällikkö ja Aallon Groupilta kaksi tuttua yhteyshenkilöämme. Yhteistyömme on muodostunut niin mutkattomaksi, että keskustelu on hyvin vapaata, avointa ja suoraa – voi tuoda esiin myös eriäviä näkökulmia. Silloin niistäkin keskustellaan hyvässä hengessä”, Pesonen kuvailee yhteistyötä Aallon Groupin kanssa.

Ulkopuolinen asiantuntija voi tuoda arvokasta näkökulmaa yrityksen toiminnan ulkopuolelta. Taloushallinnon ammattilainen saattaa kiinnittää huomiota asioihin, joita yrityksen sisällä ei tulla ajatelleeksi. ”Käymme toki sisäisesti keskustelua yrityksen talouteen ja kehitykseen liittyvistä asioista, mutta on todella hyvä, että kirjanpitäjämme ulkopuolisina osaavat tuoda mukaan ajattelua ikään kuin oman kuplamme ulkopuolelta. Kun erilaisille näkemyksille ja rakentavalle keskustelulle on tilaa, viedään liiketoimintaa parhaalla mahdollisella tavalla eteenpäin”, Pesonen toteaa.

Kirjanpitäjä on yritykselle tärkeä tuki

Usein yrityksen ensimmäinen ulkoistettava palvelu on kirjanpito, ja kirjanpitäjä on tärkeä tuki paitsi arjen taloushallinnon hoitamisessa, myös liiketoiminnan kehittämisessä. InnoGreenillä kiitellään tilitoimistokumppanin kanssa syntynyttä tiivistä yhteyttä. ”Meille on todella tärkeää, että kirjanpitäjä on tarvittaessa tavoitettavissa ja tämä on toteutunut Aallon Groupin kanssa todella hyvin. Olemme aina saaneet vastauksia, apua ja neuvoja, kun olemme niitä tarvinneet”, Pesonen kiittelee.

Myös henkilöstöhallintoon liittyvissä kysymyksissä ja yritystoiminnan erilaisissa vaiheissa on saatu tukea taloushallinnon kumppanilta. ”Yrityksen polulle kuuluu niin heikompia kuin parempia hetkiä. Hankalammissakin tilanteissa on saatu neuvoa ja mietitty yhdessä, miten kannattaa toimia, jos esimerkiksi on ollut säästötarpeita. Meille taloushallinnon kumppani on ollut tärkeä tuki kaikissa yritystoimintamme vaiheissa”, Pesonen toteaa.

 


”Yhteistyömme on muodostunut niin mutkattomaksi, että keskustelu on hyvin vapaata, avointa ja suoraa – voi tuoda hyvässä hengessä esiin myös eriäviä näkökulmia.”

Talousjohtaja,
Jaakko Pesonen
InnoGreen

Harkitsetko taloushallinnon  ulkoistamista? Lue oppaasta, mitä kumppania valitessa kannattaa huomioida!

Luotettava tilitoimisto on yksi yrittäjän tärkeimmistä kumppaneista. Lataa opas, jossa kerromme, mistä tunnistat toimivan taloushallinnon kumppanuuden.

Niin ensimmäistä tilitoimistoa kuin uutta taloushallinnon kumppania etsiessä on tärkeää löytää itselleen sopiva kumppani.

Tämä opas on tarkoitettu kaikille yrittäjille ja liike-elämän toimijoille tueksi taloushallinnon kumppanin valintaan.

Opas tilitoimistokumppanin valintaan