Valitse sivu

Kiinnostus ohjelmistoihin on muovannut palkkahallinnon asiantuntija Sanna Nikanderin työnkuvaa

01.12.2023 | Aallon uratarinat

Aallon Turussa työskentelevä Sanna Nikander nauttii siitä, että saa vahvistaa osaamistaan omista mielenkiinnon kohteistaan käsin ja voi hyödyntää vahvuuksiaan myös muun tiimin tukena. Palkkahallinnon ammattilaisena hän haluaa kehittyä entisestään ja toiveissa siintää jo seuraava tutkinto.

Sanna Nikander on työskennellyt palkanlaskijana Aallon Turussa tammikuusta 2022. Aallon Groupilla Sanna on nopeasti päässyt painottamaan työtään omien kiinnostusten ja vahvuuksien mukaan, sekä kehittämään omaa ammattilaisuuttaan toivomaansa suuntaan. Tähän tukea on tullut myös työnantajalta, heti alkumetreiltä asti.

”Valmistuin vuonna 2018 tradenomiksi, jonka jälkeen päädyin tilitoimistoon töihin. Edellisessä työpaikassani kaikki asiantuntijat tekivät kirjanpidon lisäksi myös palkkahallintoa. Silloin pääsin sukeltamaan palkkahallinnon maailmaan, ja se veikin mennessään! Vuoden 2022 alussa siirryin Aallon Groupille palkkahallinnon asiantuntijaksi ja pääsin keskittymään työssäni juuri niihin asioihin, jotka kiinnostivat eniten”, kertoo Sanna.

Aiemmassa työssään Sanna oli tehnyt ohjelmistoihin ja sovelluksiin liittyvää neuvontaa, ja ohjelmistoasiat kiinnostavat Sannaa erityisesti. Nämä vahvuudet huomattiin nopeasti myös Aallon Groupilla. Osaamisellaan hän on voinut luontevasti olla avuksi arjen IT-asioissa myös tiimilleen.

”Minulla on kokemusta ja kiinnostusta ohjelmistopuoleen, ja työyhteisössämme minusta on muotoutunut kollegoille sellainen arjen tuki pienissä IT-pulmissa. Tykkään ratkoa pulmia, nautin ongelmanratkaisusta ja autan mielelläni. Tämä sopii hyvin palkkahallintoon ja on kiva, että voin olla avuksi myös kollegoilleni”, avaa Sanna.

Työnantaja tukee kehittymistä ja kouluttautumista

Kehityskeskustelujen kautta on vahvistunut suunta, johon Sanna haluaa ammatillista osaamistaan viedä, ja työnantaja on voinut tukea tässä tavoitteessa.

”Jo ensimmäisissä kehityskeskusteluissa tuntui siltä, että esihenkilöä kiinnosti aidosti, miten haluan osaamistani kehittää. Toin esiin, että haluaisin vahvistaa ohjelmisto-osaamistani ja tätä tavoitetta lähdettiin heti edistämään. Pääsin nopeasti mukaan HR- ja palkanlaskentaohjelmisto Mepcon pääkäyttäjätiimiin. Tuntuu hyvältä, että toiveeni oman kehittymisen suhteen on kuultu ihan alusta asti ja pääsen kehittämään osaamistani siihen suuntaan, johon itse haluan”, toteaa Sanna.

Osaamistaan Sanna haluaa kehittää tulevaisuudessa myös tutkinnon kautta. Työnantaja tukee ja luo mahdollisuuksia myös alan tutkintojen suorittamiseen.

”Haluaisin tehdä vielä palkkahallinnon asiantuntijatutkinnon, PHT-tutkinnon. Onneksi työnantaja tukee myös tätä tavoitetta todella hyvin ja tutkinto on mahdollista suorittaa työn ohessa. Toivon ja uskon, että saan suoritettua tutkinnon lähivuosina”, Sanna arvelee.

Hyvä yhteishenki, avoin ilmapiiri ja helposti lähestyttävät esihenkilöt

Aallon Groupissa työnantajana Sanna arvostaa sitä, että työyhteisössä on hyvä ilmapiiri, esihenkilöt ovat helposti lähestyttäviä ja työntekijästä ollaan aidosti kiinnostuneita.

”Meillä on töissä hyvä yhteishenki, saa olla täysin oma itsensä ja voi sanoa reilusti asiat ääneen – tätä arvostan todella paljon. Työ ja muu elämä on helppo sovittaa yhteen ja oman työnteon voi muodostaa sellaiseksi, mikä itselle parhaiten sopii. Meillä Aallon Turussa moni tekee paljon etätöitä, osa työskentelee pääasiassa toimistolla. Itse viihdyn toimistolla, mutta jos kaipaan rauhaa, otan toisinaan etäpäiviä. Palkkatiimin kesken meillä on tapana pitää myös etäkahvitaukoja, jolloin myös etänä olevat tiimiläiset pääsevät mukaan – yhteys tiimin kesken pysyy yllä, oltiin etänä tai toimistolla”, Sanna kuvailee Aallon Turun työilmapiiriä.

Talouden ymmärtäminen on menestyvän yritystoiminnan kulmakivi

Taloushallinnon tiedosta on löydettävissä avaimet onnistuneisiin strategisiin valintoihin ja menestyksen luomiseen.

Talousosaaminen yritystoiminnassa -opassarjan ensimmäisessä osassa käymme läpi kirjanpidon perusteet, jotka jokaisen yrittäjän tulisi ymmärtää. Kerromme muun muassa miksi kirjanpitoa ylipäätänsä tehdään ja selitämme, mitä hyötyä kirjanpidon tiedosta on menestyksekkään yritystoiminnan rakentamisessa. Käsittelemme yksityiskohtaisesti kirjanpidon perusmuotoiset raportit tuloslaskelman ja taseen sekä selitämme kattavasti kirjanpitoon liittyvää sanastoa.

Opas tilitoimistokumppanin valintaan