Valitse sivu

Näin saat taloushallinnon digitalisoinnin onnistumaan rakennusalalla

17.04.2020 | Blogi

Rakennuslaan digitaalinen taloushallinto on nykyaikaa. Kun rakennusyritys siirtyy hyödyntämään digitaalista taloushallintoa, muutos on merkittävä. Kyse ei ole vanhojen dokumenttien viemisestä sähköiseen muotoon, vaan tarvitaan koko ajattelutavan muutos, uudenlaista osaamista sekä tarkoituksenmukaisia järjestelmiä.

Saavutettavissa olevat hyödyt korvaavat kuitenkin kaiken vaivannäön moninkertaisesti. Digitaalisen taloushallinnon tavoitteena on tehdä prosesseista mahdollisimman sujuvia, tehokkaita ja tarkoituksenmukaisia. Näin taloushallinto pystyy tarjoamaan paremmat työkalut yrityksen toiminnan tehostamiseen ja kehittämiseen. Digitalisoitumisen myötä taloushallintoa saadaankin liitettyä yhä kiinteämmäksi osaksi liiketoimintaa ja hallintoa.

Rakennusyrityksen digitaalisella taloushallinnolla saavutettavia hyötyjä ovat mm.

  • Ajan ja kustannuksien säästö
  • Laadun paraneminen
  • Reaaliaikainen tiedonsiirto ja tilanteen hallinta
  • Tietojen toimittamisen ja hallinnan helppous
  • Paperittomuus – tietojen säilytys ja siirto on turvallista ja helppoa, kun säilytys ei vaadi enää tilaa eivätkä paperit ole vaarassa hävitä tai vahingoittua.

Digitalisointi kannattaa tehdä harkiten, suunnitelmallisesti ja osissa. Toimintaa tukevan järjestelmän valinta ja käytön opettelu maksaa itsensä takaisin ja tukee myös ajattelutavan uudelleensuuntaamista. Muutoksen läpivienti vaatii paitsi johtajuutta, myös ymmärrystä digitalisaation mahdollisuuksista ja sudenkuopista.

Vaikka taloushallinnon digiloikka hieman hirvittäisikin, alan asiantuntijoille nämä siirtymät ovat arkipäivää. Apua pyytämällä on mahdollista välttää yleiset virheet ja varmistaa, että siirtyminen digiaikaan sujuu mahdollisimman jouheasti.

Olemmekin kirjoittaneet oppaan rakennusalan yrityksille taloushallinnon digitalisoinnin tueksi. Maksuttoman Taloushallinnon digitalisointi rakennusalalla –oppaan pääset lataamaan täältä.

Kiitos kuvasta Scott BlakeUnsplash

Opas: Taloushallinnon digitalisointi rakennusalalla

Digitaalisen taloushallinnon tavoitteena on tehdä prosesseista mahdollisimman sujuvia, tehokkaita ja tarkoituksenmukaisia. Näin taloushallinto pystyy tarjoamaan paremmat työkalut yrityksen toiminnan kehittämiseen.

Tässä oppaassa kerromme mitä hyötyä digitaalisesta taloushallinnosta on rakennusyrityksille ja mitä siihen siirtyminen vaatii.

Opas sisältää seuraavat luvut:

  • 5 syytä digitalisoida rakennusyrityksen taloushallinto
  • Digitaaliseen taloushallintoon siirtymisen vaatimukset
  • Digitaaliseen taloushallintoon siirtyjän muistilista
Opas tilitoimistokumppanin valintaan