Valitse sivu

Biotop saa keskittyä omaan tekemiseensä täysillä, kun taloushallinnon hoitaa osaava kumppani

13.07.2020 | Referenssit

Biotop Oy on ollut Aallon Groupin Oulun aluetoimiston tyytyväinen asiakas vuodesta 1991 alkaen, toimiston perustamisesta lähtien. Tuolloin Oulussa palveleva tytäryhtiömme kulki nimellä Tilitoimisto Simo Salonen (nykyisin Aallon Oulu).

Bioalan maahantuontiyrityksessä työskentelee yhteensä neljä työntekijää. Yritys toimii life science -tuotteiden maahantuojana, päämiehiä on reilu 20 ympäri maailmaa. Yhteistyötä tehdään jossain määrin myös suomalaisten tutkijoiden kanssa, kun tutkimustuotteita kaupallistetaan. Biotop on mukana myös bioalan kauppaketjussa, johon kuuluu kuusi kivijalkamyymälää Suomen suurimmissa bioalan keskuksissa.

Yrityksen taloushallintoasioista on koko pian 30 vuoden asiakassuhteen ajan vastannut sama henkilö. Kasvollisesti palvelevaan tiimiin kuuluu myös kaksi muuta henkilöä, joihin Biotopilta ollaan myös suoraan yhteydessä aina tarvittaessa.

”Palvelupakettimme kattaa kaiken, mikä liittyy tilitoimistopalveluihin: palkanlaskenta, laskujen hyväksyntä web-palvelun kautta ja niin edelleen, koko paketti. Vain laskut teemme itse ja raportit niistä lähtevät kuukauden vaihteessa aina tilitoimistolle”, toimitusjohtaja Risto Ranta kertoo.

Kasvollista palvelua Oulusta Turkuun

Biotop Oy perustettiin alun alkaen toiminimenä Ouluun Medipolikseen. Parin vuoden päästä se muutettiin osakeyhtiöksi ja vuonna 1999 toiminta muutettiin Turkuun, Kupittaan PharmaCityyn. Vaikka Aallon Group palvelee myös Turussa, kokee Ranta itse kauan rakennetun ja erinomaisesti etäältä hoituvan kumppanuussuhteen maantieteellistä sijaintia tärkeämmäksi.

”Olemme olleet erittäin tyytyväisiä, että kaikki on toiminut niin hyvin, vaikka emme enää ole omien, nimettyjen asiantuntijoiden kanssa samalla paikkakunnalla. Aluksi hieman mietitytti, että tuleeko eri kaupungeissa toimimisesta haasteita, mutta kertaakaan ei ole käynyt mielessä, että fyysinen läsnäolo olisi ollut merkityksellistä sen paremmin asioiden hoitumisen kuin palvelun kannalta. Puhelimitse ja sähköpostitse hoidamme asiamme ja se on ollut oikein toimivaa”, Ranta kehuu.

Toisaalta jos toiminta etäyhteyden läpi ei jostain syystä toimisikaan tai muuten olisi tarpeellista asioida paikan päällä, on tilitoimiston apu nyt lähellä myös Aallon Groupin Turun aluetoimiston kautta.

Kokonaisvaltaista kumppanuutta

Ranta kokee yhteistyön toimineen erinomaisesti: ”Alusta asti kaikki on toiminut kertakaikkisen hyvin. Olemme olleet äärettömän tyytyväisiä toimintaan kaikin puolin – jo kohta 30 vuoden ajan. Tämä on sellaista kokonaisvaltaista kumppanuutta. Mikä vain on mietityttänyt yrityksen toiminnassa, niin olemme aina saaneet kysymyksiimme nopeat vastaukset ja apua kaikessa, missä vain olemme osanneet pyytää. On niin helpottavaa, kun itse saa keskittyä omaan tekemiseensä, eikä ole tarvinnut talouspuolesta ylimääräisiä huolehtia.”

Talouden ymmärtäminen on menestyvän yritystoiminnan kulmakivi

Taloushallinnon tiedosta on löydettävissä avaimet onnistuneisiin strategisiin valintoihin ja menestyksen luomiseen.

Talousosaaminen yritystoiminnassa -opassarjan ensimmäisessä osassa käymme läpi kirjanpidon perusteet, jotka jokaisen yrittäjän tulisi ymmärtää. Kerromme muun muassa miksi kirjanpitoa ylipäätänsä tehdään ja selitämme, mitä hyötyä kirjanpidon tiedosta on menestyksekkään yritystoiminnan rakentamisessa. Käsittelemme yksityiskohtaisesti kirjanpidon perusmuotoiset raportit tuloslaskelman ja taseen sekä selitämme kattavasti kirjanpitoon liittyvää sanastoa.

Opas tilitoimistokumppanin valintaan