Valitse sivu

Norex Selected Brands Oy:lle tilitoimisto on kumppani, liiketoiminnan sparraaja ja muutostilanteiden tuki

08.10.2020 | Referenssit

Norex Selected Brands Oy on viinien ja väkevien alkoholien maahantuoja ja agentuuri. Isoimmat asiakkaat ovat Alko ja ravintolat sekä verovapaa kauppa lentoyhtiöillä ja laivoilla.

Yrityksen liikevaihto oli viime vuonna 27,9 miljoonaa euroa ja yritys on kymmenen suurimman maahantuontiyhtiön joukossa. Espoossa sijaitsevan yhtiön palveluksessa on 19 henkilöä.
Norex Selected Brands on osa Norex-konsernia, johon kuuluu myös holding-yhtiö Norex International. Aallon Group on ollut koko Norex-konsernin täyden palvelun taloushallinnon kumppani sen perustamisesta alkaen, vuodesta 1981.

Yrityksen toimitusjohtaja Tomas Lönnberg kertoo, että yhteistyö oman tilitoimiston kanssa on ollut erittäin toimivaa alusta saakka. ”Vaikka kilpailevat yritykset lähestyvät meitä aina säännöllisin väliajoin, en missään vaiheessa ole edes harkinnut asiakkuuttamme muualle.”

Täydellinen luottamus on toimivan kumppanuussuhteen pohja

”Koko meille nimetty tiimi tuntee täysin meidän toimintatapamme, liiketoimintamme ja myös meillä töissä olevat ihmiset. Vaikka henkilöitä on välillä vaihtunutkin, meille on koko ajan ollut selvää, kehen voimme olla yhteydessä minkäkin asian kanssa ja tieto tilitoimiston päässä on kulkenut niin hyvin, että kaikki ovat olleet heti kuin vanhoja tuttuja”, Lönnberg kehuu ja jatkaa: ”Tällaisen molemminpuolisen luottamuksen ja tuntemisen rakentamiseen menisi niin kauan aikaa, että mahdollinen rahallinen säästö olisi sen rinnalla aivan merkityksetön.”

Norexilla on koko asiakassuhteen ajan koettu, että heistä välitetään aidosti. ”100 % luotto on meille ainoa tapa toimia kumppanuussuhteissa. Täyden luoton olemme mielellämme heille suoneetkin. Jos jotain ongelmia tai väärinymmärryksiä on ollut, päästään niiden yli kyllä, kun taustalla on täysi luottamus”, Lönnberg taustoittaa jo vuosikymmeniä kestänyttä kumppanuutta.

Arvokasta tukea kasvuun ja muutostilanteisiin

Norex Selected Brands on saanut tilitoimistoltaan arvokasta tukea myös erilaisissa kasvu- ja muutostilanteissa.

Aallon on ollut tukena ja apuna Norexille esimerkiksi sukupolvenvaihdoksessa ja erilaisten kassavirtajärjestelyiden tekemisessä. ”Aallon on ollut mahdollistamassa kasvuamme ja tukenut meitä muutostilanteissa monipuolisesti”, Lönnberg kertoo.

Tilitoimiston rooli onkin hieman vaihdellut vuosien varrella. ”Joitakin vuosia takaperin meillä oli talouspäällikkö omasta takaa. Sitten päätimme, että haluamme keskittyä meidän vahvuuksiimme”, toimitusjohtaja taustoittaa. ”Niinpä jätimme meille controllerin, mutta talouspuolen ulkoistimme kokonaan Aallolle. Näin saimme taloushallinnon entistä tehokkaammaksi toiminnaksi.”

”Vuonna 2011 Norex Selected Brandsin liikevaihto oli 14 miljoonaa, nyt se on lähes 30 miljoonaa. Vuonna 2010 yrityksen talousosastolla oli kolme ihmistä, nyt vain yksi controlleri”, Lönnberg kertoo ja päättää: ”Jos emme olisi ulkoistaneet taloushallintoa ja muuttaneet prosesseja pois ihmisvetoisuudesta, emme olisi voineet päästä tällaiseen kasvuun.”

Talouden ymmärtäminen on menestyvän yritystoiminnan kulmakivi

Taloushallinnon tiedosta on löydettävissä avaimet onnistuneisiin strategisiin valintoihin ja menestyksen luomiseen.

Talousosaaminen yritystoiminnassa -opassarjan ensimmäisessä osassa käymme läpi kirjanpidon perusteet, jotka jokaisen yrittäjän tulisi ymmärtää. Kerromme muun muassa miksi kirjanpitoa ylipäätänsä tehdään ja selitämme, mitä hyötyä kirjanpidon tiedosta on menestyksekkään yritystoiminnan rakentamisessa. Käsittelemme yksityiskohtaisesti kirjanpidon perusmuotoiset raportit tuloslaskelman ja taseen sekä selitämme kattavasti kirjanpitoon liittyvää sanastoa.

Opas tilitoimistokumppanin valintaan