Valitse sivu

Päivikki ja Sakari Sohlbergin säätiö: “Voimme luottaa siihen, että kaikki hoituu aikataulussa ja ammattitaidolla”

11.06.2024 | Referenssit

Päivikki ja Sakari Sohlbergin säätiö on vuonna 1988 perustettu yleishyödyllinen apurahasäätiö. Säätiö edistää niin lasten, nuorten kuin ikääntyvien hyvinvointia Suomessa sekä ylläpitää Helsingin Katajanokalla sijaitsevaa kotimuseota. Työntekijöitä on yhteensä 10, joista seitsemän työskentelee museossa ja kolme säätiössä.

“Säätiömme ensisijaisena tavoitteena on edistää hyvinvointia moninaisesti. Teemme laajasti yhteistyötä erilaisten tahojen kanssa ja jaamme vuosittain noin 3,5 miljoonaa euroa apurahaa. Olemme käynnistäneet myös omia rahoitusohjelmia, joilla pyrimme vastaamaan lasten ja nuorten tarpeisiin sekä haasteisiin”, kertoo Päivikki ja Sakari Sohlbergin säätiön asiamies Ulla Nord.

On tärkeää, että taloushallinnon kumppanilla on vahva tuntemus säätiömaailmasta, sillä säätiöitä koskevat lainalaisuudet ja toimintamallit eroavat yrityksen toiminnasta. “Meille on ensisijaista, että Aallon Group tuntee säätiömaailman läpikotaisin, sillä he hoitavat laaja-alaisesti kaikki taloushallinnon osa-alueemme. Voimme onneksi luottaa siihen, että Aallon Groupilla kaikki hoituu aikataulussa ja ammattitaidolla. Saamme aina apua hankalampiinkin talousasioihin”, Nord selostaa.

Hyvin rakennettu kokonaisuus on toimivan yhteistyön kulmakivi

Aallon Group on säätiön pitkäaikainen yhteistyökumppani. Yli 10 vuotta sitten alkanut yhteistyö on hyvin rakennettu kokonaisuus, joka tukee ja keventää säätiön päivittäistä toimintaa.

“Kumppanuutemme Aallon Groupin kanssa on arjessamme merkittävä tekijä. Meillä ei ole säätiössä suurta hallinnollista osastoa, vaan minä säätiön asiamiehenä hoidan kaikki talouteen liittyvät asiat. Onkin todella tärkeää, että tilitoimiston kanssa yhteistyö on sujuvaa, sillä se keventää omaa työmäärääni ja sujuvoittaa arkeamme”, toteaa Nord.

”Yhteistyö Aallon Groupin kanssa on ollut hyvin antoisaa. Erityiskiitoksen haluammekin antaa omalle nimetylle yhteyshenkilöllemme.”

Myös prosessien sujuvuuteen ja toimivuuteen on saatu apua Aallon Groupilta. Muun muassa Aallon Portin laskutusjärjestelmän käyttöönotto on helpottanut vastikelaskutusta ja tuonut kuluttajien e-laskut saataville. Säätiön toiminnassa vaivattomuus ja ennakoitavuus ovatkin tärkeitä tekijöitä. “Olemme syventäneet ja tehostaneet yhteistyötämme Aallon Groupin kanssa entisestään kahden viimeisen vuoden aikana esimerkiksi ottamalla käyttöön yhä laajemmin erilaisia digitaalisia järjestelmiä.

Kaikki taloushallinnolliset prosessit on saatu toimimaan tehokkaasti ja meidän tarpeitamme mahdollisimman hyvin palvellen. On hienoa, että toiveemme uudistusten ja toimintatapojen suhteen otetaan aina huomioon ja mahdollisuuksien mukaan toteutetaan”, Nord kiittelee.

Sujuvuutta, luotettavuutta ja tarkkuutta oman nimetyn yhteyshenkilön kautta

Taloushallinnon arki pyörii säätiössä tiiviissä yhteistyössä Aallon Groupin kanssa, jonka vahva tuntemus säätiöiden toiminnasta ja toiminnan kehittämisestä on tehnyt kumppanuudesta toimivan sen alkuhetkistä saakka. Säätiössä arvostetaan etenkin vaivatonta yhteydenpitoa ja henkilökohtaista palvelua – kirjanpitäjä toimii apuna niin arjen taloushallinnossa kuin säätiön toiminnan kehittämisessä.

“Yhteistyö Aallon Groupin kanssa on ollut hyvin antoisaa. Erityiskiitoksen haluammekin antaa omalle nimetylle yhteyshenkilöllemme. Hänen kanssaan yhteistyö on ollut alusta saakka vaivatonta, luotettavaa ja tarkkaa, joka on mahdollistanut avoimen ja vapaan keskustelun. Asioiden hoitaminen ja kehittäminen on helppoa, kun kaikesta vastaa meille tuttu henkilö, joka tuntee myös säätiön toiminnan pitkältä ajalta. En voikaan kuin todeta, että olemme olleet yhteistyöhön enemmän kuin tyytyväisiä”, kiteyttää Nord.

 

Ulla Nord, säätiön asiamies, Päivikki ja Sakari Sohlbergin säätiö
”Voimme luottaa siihen, että Aallon Groupilla kaikki hoituu aikataulussa ja ammattitaidolla.”

Säätiön asiamies,
Ulla Nord
Päivikki ja Sakari Sohlbergin säätiö

Kaipaatko tehoa organisaatiosi taloushallinnon rutiineihin?

Sähköinen taloushallinto on avaintekijä organisation taloushallinnon rutiinien tehostamiseen.

Veloituksettomassa oppaassamme kerromme, mitä sähköisellä taloushallinnolla tarkoitetaan, mitä konkreettisia hyötyjä sähköisten työtapojen hyödyntämisellä saavutetaan organisaation taloushallinnossa ja mitä ainakin kannattaa huomioida kun puntaroi eri vaihtoehtoja. Lisäksi käsittelemme oppaassa sähköiseen taloushallintoon liittyviä yleisimpiä virheellisiä uskomuksia ja kysymyksiä.

Opas tilitoimistokumppanin valintaan