Valitse sivu

Toimitusjohtajalta: Huolehditaan yhdessä siitä, että meillä on työpaikkoja, joille palata myös koronaviruksen jälkeen

06.04.2020 | Blogi

Koronavirus on tuonut tullessaan runsain mitoin uutta epävarmuutta liiketoimintaan ja samalla pakottanut meidät kaikki mukauttamaan toimiamme poikkeusoloihin. Monissa yrityksissä vielä alkuvuodenkin aikana tehdyt suunnitelmat ovat jo vaatineet merkittäviä muutoksia, monet kasvu- ja kehityssuunnitelmat ovat siirtyneet ainakin tilapäisesti sivuun ja liiketoimintojen sopeutumiskykyä mitataan nyt kuukausien sijaan päivissä.

Turvaudu rohkeasti omaan taloushallinnon kumppaniisi

Meillä Aallon Groupissa pandemia näkyy vahvasti lisääntyneinä etätöinä sekä yhteyshenkilöillemme ja neuvontapalveluumme saapuneiden kysymysten ja tukipyyntöjen lisääntymisenä. Tilanne siis ainakin tällä hetkellä näyttäisi työllistävän alamme toimijoita tavallista enemmän. Tämä onkin meidän aikamme taloushallinnon kumppanina lunastaa antamiamme palvelulupauksia ja tukea osaamisellamme asiakkaitamme pääsemään vaikean ajan yli. Tässä me olemme aina olleet hyviä. Omien asiakkaidemme lisäksi kehotan siis lämpimästi jokaista yritystä kääntymään nyt oman luotettavan tilitoimistokumppaninsa puoleen ja hyödyntämään täysillä sitä osaamista, jota taloushallinnon ammattilaisilla on tarjota.

Tämänkaltaisessa tilanteessa on kriittistä huolehtia oman yrityksen maksukyvystä ja varautua myös tilanteen pitkittymiseen. Jos näyttää siltä tai edes epäilyttää, että oman yrityksen likviditeetti tulee tuottamaan ongelmia, kannattaa olla heti yhteydessä omaan pankkiin. Erilaisten rahoitusratkaisuiden lisäksi on tärkeää miettiä myös yrityksen kulupuolta. Jos oman yrityksen maksukyky, taloudellinen tilanne tai kassan riittävyys herättävät kysymyksiä, on oma tilitoimistokumppani oikea taho, tuottamaan tietoa ja vastaamaan kysymyksiin.

Nyt täytyy ymmärtää mitä apua on saatavilla ja osata hyödyntää sitä

On ollut ilahduttavaa nähdä, miten nopeasti poikkeukselliseen tilanteeseen on pystytty reagoimaan ja tuomaan oikeansuuntaisia kriittisiä helpotuksia liike-elämän käyttöön. Tilanne elää toki tälläkin hetkellä lähes päivittäin. Tämän vuoksi verkkosivuillemme on avattu myös alati päivitettävä Koronainfo-osio, johon neuvontapalveluidemme juridiikan, verotuksen ja taloushallinnon asiantuntijat koostavat ajankohtaista tietoa useista viranomaislähteistä.

On ensiarvoisen tärkeää pysyä terveenä, pitää nokka pinnalla ja selvitä pahimman yli. Poikkeustilan jälkeen meillä on taas aikaa keskittyä uuden rakentamiseen ja taloudellisen notkahduksen korjaamiseen. Huolehditaan siis itsemme ja toistemme lisäksi myös liiketoiminnastamme ja siitä, että pandemian jälkeen meillä on työpaikkoja, joille palata.

Ari Kelloniemi
Toimitusjohtaja, Aallon Group Oyj

Talouden ymmärtäminen on menestyvän yritystoiminnan kulmakivi

Taloushallinnon tiedosta on löydettävissä avaimet onnistuneisiin strategisiin valintoihin ja menestyksen luomiseen.

Talousosaaminen yritystoiminnassa -opassarjan ensimmäisessä osassa käymme läpi kirjanpidon perusteet, jotka jokaisen yrittäjän tulisi ymmärtää. Kerromme muun muassa miksi kirjanpitoa ylipäätänsä tehdään ja selitämme, mitä hyötyä kirjanpidon tiedosta on menestyksekkään yritystoiminnan rakentamisessa. Käsittelemme yksityiskohtaisesti kirjanpidon perusmuotoiset raportit tuloslaskelman ja taseen sekä selitämme kattavasti kirjanpitoon liittyvää sanastoa.

Opas tilitoimistokumppanin valintaan