Valitse sivu

Kakadu Oy ja Silvana Oy: ”Olemme saaneet todella kokonaisvaltaista tukea liiketoimintamme kehittämiseen”

06.10.2022 | Referenssit

Muutamia vuosia sitten Kakadu Oy:llä tehtiin kartoitusta uuden tilitoimistokumppanin löytämiseksi. ”Meille oli todella tärkeää löytää tilitoimisto, joka tuntee toimialamme.

Olemme kiinteistökehitykseen ja työympäristösuunnitteluun keskittyvä suunnittelutoimisto ja kaipasimme taloushallinnon kumppania, joka voisi tukea toimintaamme kokonaisvaltaisesti”, Kakadun toimitusjohtaja ja perustajaosakas Sanni Seppälä kertoo. Vinkin kautta löytyi tilitoimisto, jolla oli vahva tuntemus alasta sekä näkemystä toiminnan kehittämiseen, ja yhteistyö lähti käyntiin erinomaisesti.

Taloushallinnon kumppaniksi valikoitui tilitoimisto Tiliamppari, joka liittyi Aallon Groupiin vuonna 2021. Muutostilanteisiin voi liittyä myös epävarmuutta ja jännitystä, mutta pelko osoittautui turhaksi. ”Olimme saaneet yhteistyön käyntiin Tiliampparin kanssa hienosti ja totta kai myös hieman jännitti mitä muutos Aallon Groupin mukaan tulon myötä käytännössä tarkoittaisi. Muutos sujui kuitenkin todella hienosti, yhteistyömme Aallon Groupin kanssa on muodostunut toimivaksi ja olemme saaneet todella hyvää palvelua koko ajan”, kiittelee Seppälä.

”Yhteistyö on tuonut selkeyttä ja johdonmukaisuutta, ja tilitoimistokumppanin alan tuntemus on edesauttanut toimintamme kehittämistä.”

Kakadu Oy on suunnittelutoimisto, joka keskittyy kiinteistökehitykseen ja työympäristösuunnitteluun. Toiminnan kasvaessa rinnalle päätettiin perustaa myös toinen yritys, Silvana Oy. Myös Silvana toimii tilasuunnittelun parissa, ja keskittyy asuintaloihin sekä muihin vapaa-ajan tiloihin, kuten ravintoloiden ja hotellien tilasuunnitteluun. Hyvä tuki taloushallinnon kumppanilta edesauttoi toisen yrityksen perustamista. ”Olemme saaneet kokonaisvaltaista tukea liiketoimintamme kehittämiseen. Yhteistyö on tuonut selkeyttä ja johdonmukaisuutta, ja tilitoimistokumppanin alan tuntemus on edesauttanut toimintamme kehittämistä. Saimme yhdessä luotua johtamismallin, joka paransi liiketoimintaamme kaiken kaikkiaan. Tämä osaltaan edesauttoi sitä, että perustimme myös toisen yrityksen”, Seppälä kertoo.

Taloushallinnon järjestelmäratkaisuilla ennakoitavuutta ja sujuvuutta arkeen

Yrityksen talouden hallinnassa ennakoitavuus on keskeistä. Kun arjen rutiinit on hiottu kuntoon ja taloushallinnon järjestelmistä saadaan tarvittavat tunnusluvut nopeasti ja sujuvasti, voidaan tarpeen vaatiessa reagoida nopeasti myös muuttuviin tilanteisiin. ”Toiminnanohjausjärjestelmä on meillä todella keskeisessä roolissa ja on tärkeää, että järjestelmätasollakin kaikki toimii saumattomasti yhteen. Myös tähän on löydetty hyviä ratkaisuja. Toiminnanohjaus ja taloushallinnon järjestelmät pelaavat yhteen ja kokonaisuus toimiikin kuin rasvattu – tästä olen todella iloinen”, Seppälä toteaa.

Olemme saaneet Aallon Groupilta tukea todella monipuolisesti, niin järjestelmäratkaisuihin, kuin käytännön arkeen ja siihen, miten sitä kannattaa johtaa. Aallon Groupilla on vahva alan ymmärrys ja on hienoa, että taloushallinnon kumppani tukee myös ennakoivasti, vinkkaa hintojen nostamisen tarpeellisuudesta tai muusta reagointia vaativasta muutoksesta alan yleisen tilanteen mukaan. Yhteyttä voi ottaa todella matalalla kynnyksellä – ja apua sekä tukea saa aina”, summaa Seppälä.

 


”Yhteistyö on tuonut selkeyttä ja johdonmukaisuutta, ja tilitoimistokumppanin alan tuntemus on edesauttanut toimintamme kehittämistä.”

Toimitusjohtaja ja perustajaosakas,
Sanni Seppälä
Kakadu Oy ja Silvana Oy

Milloin kannattaisi valita tilitoimisto, joka ymmärtää yrityksesi toimialaa?

Lue oppaasta, millainen merkitys tilitoimiston toimialaosaamisella on

Joissain tilanteissa voi olla etua, että tilitoimisto tuntee erityisen hyvin toimialasi ja siihen liittyvät erityispiirteet. Oppaassa tarkastellaan, mitä hyötyä tilitoimiston toimialatuntemuksesta on, ja mikä on toimialatuntemuksen rooli ylipäätään taloushallinnon ulkoistuksessa. Lisäksi nostamme tarkempaan käsittelyyn kuusi toimialaa, joissa tilitoimiston toimialaosaamisesta on merkittävää hyötyä.

Opas tilitoimistokumppanin valintaan