Valitse sivu

Yritysneuvonta: Näin aloitat menestyksekkään liiketoiminnan

04.09.2024 | Blogi

Onko sinulla liikeidea? Mietitkö, miten yrityksesi voisi kasvaa menestyksekkääksi liiketoiminnaksi? Yritysneuvonta voi auttaa sinua hahmottamaan askel askeleelta, miten ideasta tehdään kannattavaa liiketoimintaa. Viliseekö mielessäsi erilaisia kysymyksiä, kuten hinnoittelu, starttiraha, LTS, YEL, Oy, alv, Tmi tai muita yrityspalveluihin liittyviä asioita?

Älä huoli, tämä on aivan normaalia. Liikeidea on hyvä pilkkoa osiin, jotta yritystoimintasi voi edetä järjestelmällisesti. Ensimmäinen askel on laadukas liiketoimintasuunnitelma. Mieti ainakin, mitä myyt, kuka ostaa, ja miksi asiakkaasi haluavat ostaa juuri sinulta. Kun nämä perusasiat kirkastuvat, yrityspalvelut auttavat sinua tavoittamaan kohderyhmäsi tehokkaasti.

Hyödynnä yritysneuvonta talousennusteiden ja kannattavuuden tukena

Kun liiketoiminnan peruspalikat ovat kunnossa, seuraava askel on talousennusteiden laatiminen. Yritysneuvonta voi auttaa sinua arvioimaan hinnoittelua, myyntitavoitteita, rahoitustarvetta ja kannattavuutta erilaisissa skenaarioissa. Samalla voit tarkastella yrityksesi tukimahdollisuuksia, työmäärää, työntekijätarvetta ja muita tärkeitä asioita, jotka vaikuttavat yritystoimintaasi. Yhtiömuodon arvioiminen on myös helpompaa näiden talousennusteiden pohjalta.

Yrityspalvelut yhtiömuodon valinnassa

Yhtiömuodon valinta on yrityksen perustamisessa tärkeä päätös, ja yrityspalvelut tarjoavat neuvontaa myös tähän. Jos toimit yksin, ilman merkittävää rahoitustarvetta ja riskiä, toiminimi voi olla hyvä vaihtoehto. Jos taas yritystoimintasi on riskipitoisempaa tai tarvitset ulkopuolista rahoitusta, osakeyhtiö voi olla parempi ratkaisu. Yritysneuvonta auttaa sinua arvioimaan yhtiömuodon verotuksellisia ja oikeudellisia eroja, jotta löydät juuri sinulle sopivan ratkaisun.

Tukimahdollisuudet ja yritysneuvonta

Muista, että yrityspalvelut voivat auttaa sinua tutkimaan ja hyödyntämään erilaisia tukimahdollisuuksia, jotka on suunniteltu tukemaan nimenomaan Sinun tilanteessasi olevia yrittäjiä. Aloittaville yrittäjille voi olla tarjolla julkista tukirahaa, kuten starttiraha. On tärkeää hakea starttirahaa ennen yrityksen rekisteröintiä. Muita tukia voit hakea sen jälkeen, kun sinulla on y-tunnus. Yritysneuvonta auttaa sinua löytämään juuri oikeat tukimuodot liiketoimintasi aloittamiseen.

Seuranta ja tulevaisuuden haasteet yritysneuvonnan avulla

Olisi myös hyvä miettiä, miten omien liiketoimintatavoitteidesi täyttymistä seurataan jatkossa. Yritystoiminnassa voi myöhemmin tulla vastaan monia haasteita, muutostilanteita, mahdollisuuksia, onnistumisia ja pettymyksiä. Yritysneuvonta voi toimia tärkeänä tukena näiden tilanteiden läpikäymisessä ja auttaa sinua navigoimaan liiketoimintasi haasteissa.

Yrityksen kasvun matkalle on tärkeää löytää oikea kumppani. Jos tuntuu, että meistä voisi olla sinulle avuksi yrityspalveluissa tai yritysneuvonnassa, niin ota yhteyttä!

Lisätietoa Aallon yritysnevuonnan palveluista saat täältä.

Kirjoittaja:

Marko Merkkiniemi
Marko on ollut mukana satojen yritysten perustamisessa sekä erilaisten muutostilanteiden suunnittelussa. Hänellä on erityinen taito tulkata yrittäjän ajatukset, toiveet ja tavoitteet liiketoiminnan ja talouden luvuiksi, tarjoten näin arvokasta tietoa päätöksenteon tueksi. Marko on intohimoinen ongelmien ratkaisija, joka nauttii haasteista ja syventyy yrityksen toimintaan kuin se olisi hänen omansa. Hänen henkilökohtainen otteensa ja syvä kiinnostus yrittäjien menestykseen tekevät hänestä luotettavan kumppanin yritystoiminnan kehittämisessä ja kasvattamisessa.