Valitse sivu
Yrityksen perustaminen on aina iso päätös. Siihen liittyy paljon kysymyksiä, valintoja ja hoidettavia käytännön asioita, minkä takia perustamisprosessi saattaa aluksi vaikuttaa monimutkaiselta. Hyvä ja järjestelmällinen suunnittelu sekä asiantunteva tuki auttavat kuitenkin hyvään alkuun. Kokosimme vinkit, joiden avulla yrityksen perustaminen on mutkattomampaa.

Yrityksen perustaminen on usein pitkän harkinnan tulos ja konkreettinen askel kohti omaa unelmaa. Hyvän liikeidean lisäksi yrityksen perustamisessa on otettava huomioon myös monia lakisääteisiä velvollisuuksia ennen kuin yritystoiminta voi alkaa. Ota selvää ainakin yritystoimintaasi liittyvistä luvista, ilmoitusvelvollisuuksista ja ammattipätevyyksistä.

Eri yhtiömuotoihin kannattaa tutustua ajan kanssa, sillä mahdollisuuksia on useita. Myös kirjanpito- ja taloushallintoasiat on hyvä selvittää huolella. Jos et itse ole kirjanpidon ammattilainen, on suositeltavaa hyödyntää ammattilaisen apua. Taloushallinnon ammattilaisen osaamiseen kuuluvat tyypillisesti myös yleisemmin yrityshallintoon ja -toimintaan liittyvät asiat, jolloin he osaavat auttaa myös yrityksen perustamiseen liittyvien virallisten paperien kanssa. Näin varmistut, että yrityksen tiedot menevät kerralla oikein Patentti ja rekisterihallitukselle, veroviranomaisille ja muille liiketoiminnan näkökulmasta olennaisille tahoille.

Huolellinen suunnittelu kantaa pitkälle

Kun aloitat huolellisen suunnittelun tulevaa liiketoimintaa varten heti alkuun, luot yrityksesi menestykselle hyvän pohjan. Koska yrityksen perustamiseen liittyy paljon hoidettavia käytännön asioita, suunnittelua ja valmistelua, ei ole ihme, että yrittäjäksi ryhtyvän mielessä pyörii useita kysymyksiä liittyen muun muassa yhtiömuodon valitsemiseen, vuoden 2023 eläkelain uudistuksen mukaisen työtulon ja YEL-vakuutuksen tasoon ja omien tulojen nostotapaan. Usein onkin järkevää kääntyä asiantuntijan puoleen, sillä hänen avullaan esimerkiksi erilaisiin yhtiömuotoihin tutustuminen ja eri ratkaisujen käytännön vaikutukset kirkastuvat. Samalla voidaan hahmotella järkevää strategiaa tulevaisuutta varten.

”Luot yrityksesi menestykselle hyvän pohjan, kun aloitat huolellisen suunnittelun tulevaa liiketoimintaa varten heti alkuun.”

Muistilista yrityksen perustamiseen:

  • Käytä tarpeeksi aikaa huolelliseen suunnitteluun, jotta luot liiketoiminnallesi mahdollisimman hyvät edellytykset menestyä.
  • Tutustu eri yhtiömuotoihin ja selvitä, mikä niistä on sinun yrityksellesi sopiva. Vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia on useita.
  • Selvitä kirjanpito- ja taloushallintoasiat. Pyydä ammattilaisen apua, jos et itse ole kirjanpidon ammattilainen.
  • Laadi yrityksen perustamisilmoitus, kun olet päättänyt muun muassa yrityksesi nimen ja määritellyt toimialan.
  • Rekisteröi yrityksesi PRH:n ylläpitämään kaupparekisteriin ja Verohallinnon rekistereihin sekä vastaa mahdollisiin lisäselvityspyyntöihin.

Älä jää kysymystesi kanssa yksin

Kaikkia yrityksen perustamiseen liittyviä kysymyksiä ei tarvitse ratkoa yksin. On viisasta pyytää apua, tukea ja näkemystä asiantuntijalta jo suunnitteluvaiheessa. Näin luot yritystoiminnan menestykselle ja tulevaisuudelle mahdollisimman hyvät edellytykset. Asiantuntija osaa ammattitaidollaan ja kokemuksellaan ohjata vaihe vaiheelta oikeisiin ratkaisuihin.

Usein yrittäjyyden alkuvaiheessa ei arkeen ole vielä syntynyt rutiineja, ja pöydällä voi olla paljon erilaisia asioita. Tällöin ammattilainen, joka tukee kaikkien vaadittujen asioiden suorittamisessa ja osaa tunnistaa liiketoiminnan mahdollisuudet ja riskit, on suuri apu. Meillä talous- ja yrityshallinnon asiantuntijat ovat tukenasi – Tutustu tarkemmin yrityksen perustamiseen liittyvään palveluumme!

Kaipaatko apua missä tahansa yrityksen perustamiseen liittyvässä asiassa? Me Aallon Groupilla haluamme tukea asiakkaidemme liiketoimintaa kokonaisvaltaisesti. Asiantuntijamme tukevat niin suunnitteluvaiheessa kuin tulevan suunnittelussa. Ota yhteyttä – autamme mielellämme!